UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-03-14 15:23

Atlétika: Herczeg György bronzérmes az U23-as dobó Európa-kupán

A portugáliai Leirában rendezett dobó Európa-kupán a magyar fiatalok közül a 17 éves gerelyhajító, Herczeg György szerepelt a legjobban, aki az U23-as mezőnyben érdemelt ki bronzérmet.

Remekül helytálltak a magyar fiatalok a portugáliai Leirában rendezett dobó Európa-kupán. A viadalon az U23-asok között Beregszászi Renáta és Tóth Balázs súlylökésben, Péringer Márk diszkoszvetésben, Németh Zsanett, valamint Doma Benedek kalapácsvetésben, míg Herczeg György gerelyhajításban küzdött a minél jobb eredményért, és a felnőttmezőnyben indult a Herczeghez hasonlóan csupán 17 éves kalapácsvető, Csatári Jázmin.

Herczeg György bronzérmes az U23-as dobó Európa-kupán Fotó: Makó Éva/MASZ
Herczeg György bronzérmes az U23-as dobó Európa-kupán Fotó: Makó Éva/MASZ
Az FTC U20-as világranglista-vezető és hazai korosztályos csúcstartó ígérete, Herczeg György ismét nagyszerű formában versenyzett. A mezőny legfiatalabb tagjaként, a harmadik dobására érte el a 74.87 métert, mellyel bronzérmet szerzett a francia Teura’itera’i Tupaia (77.21) és a portugál Leandro Ramos (76,48 m) mögött. „Elég izgalmas és szoros verseny volt, a hőmérséklet is megfelelt. Az elmúlt napokkal szemben nem volt csapadék, ami szintén segítette a dolgunkat. A célom új egyéni csúcs lett volna, de mivel meglett a harmadik hely, ezért így is boldog és elégedett vagyok a teljesítményemmel – értékelt a 75.95 méteres egyéni legjobbal büszkélkedő Herczeg az atletika.hu-nak. – Sok mostani ellenfelemmel már a tavalyi U20-as Európa-bajnokságon is találkoztam, így nem volt teljesen ismeretlen a mezőny. Ez volt pályafutásom eddigi legjobban sikerült versenye nemcsak a helyezésemet, de a verseny szintjét is figyelembe véve. Fontos állomás volt ez a nyári, kolumbiai U20-as világbajnokság előtt a számomra” Érdekesség (de nem meglepő), hogy ugyanitt a női mezőnyben a kishegyesi születésű, szerb színekben versenyző 18 éves gerelyhajító, Világos Adriana 60.72 méterrel győzött – ő ugyanúgy vezeti az U20-asok világranglistáját. A szintén az U20-as korosztályt képviselő Csatári Jázmin a kalapácsvetés B-döntőjében 61,50 méterrel a hetedik, összesítésben a huszadik lett. Mindkét tinédzser számára elsősorban a tapasztalatszerzésről szólt a megméretés. Az U23-asoknál Tóth Balázs 17,68 méterrel a hatodik, Beregszászi Renáta 13,91-gyel a tizenharmadik lett súlylökésben. Ugyanezen korosztály diszkoszvetői között Péringer Márk 47,47-tel a kilencedik, míg a kalapácsvetők viadalán Doma Benedek 67,60 méterrel a hetedik helyen zárt. A magyarok közül a szintén kalapácsvető Németh Zsanett lépett utolsóként dobókörbe, és az U23-asok legjobb eredményét elérve, 63,75 méteres hatodik kísérletes dobásával az előkelő negyedik helyet érdemelte ki. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.