UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-03-16 20:45

Atlétika: Illovszky Dominik csak magára figyelne a felnőtt fedett pályás vb-n

A belgrádi felnőtt fedett pályás atlétikai világbajnokságon 60 méteres síkfutásban induló 20 éves Illovszky Dominik nem szeretne foglalkozni azzal, hogy kik versenyeznek mellette.

Szerdán délelőtt útra kelt, és azóta már meg is érkezett a magyar csapat Belgrádba, a fedett pályás atlétikai világbajnokság helyszínére – számol be a hazai szövetség közösségi oldala.

Illovszky Dominik csak magára figyelne a felnőtt fedett pályás vb-n Forrás: MASZ
Illovszky Dominik csak magára figyelne a felnőtt fedett pályás vb-n Forrás: MASZ
A pénteken kezdődő kontinensviadalon öt magyar versenyző indul, köztük a Budapesti Honvéd 20 éves kiválósága, Illovszky Dominik, aki 60 méteres síkfutásban áll rajthoz. A sokra hivatott sprinter a hazai szövetségnek nyilatkozott, mielőtt Magyarországon buszra szállt: „Hatalmas megtiszteltetés, hogy kijutottam az első felnőtt-világversenyemre, és remélem, hogy kihozom magamból majd a legjobbat. Jól telt a felkészülés, próbáltuk a formát tartani, hogy a világbajnokságon majd kijöjjön egy még jobb eredmény. Természetesen megnéztem a rajtlistát, de nem igazán foglalkozom azzal, hogy kik vannak mellettem, csak magamra szeretnék figyelni. Az edzőm, Németh Roland ellátott azokkal a tanácsokkal, amelyeket a múltjából is hozott. Leginkább azzal, hogy a világbajnokságot bónuszként fogjam fel, és véletlenül se tegyek magamra nagyobb terheket.” Illovszky szombaton lesz érdekelt a világbajnokságon. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.