UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-03-21 14:01

Ökölvívás: Hámori Luca és Hoffmann Réka is döntős a poreci U22-es Európa-bajnokságon

A három magyar elődöntős közül ketten (Hámori Luca és Hoffmann Réka) is sikerrel vették az utolsó előtti akadályt, míg Sipos Hajnalka bronzéremmel térhet haza a horvátországi U22-es Eb-ről.

A 66 kg-sok között érdekelt Hámori Luca a lett Rozantelét múlta felül a horvátországi Porecben zajló U22-es ökölvívó Európa-bajnokság elődöntőjében. Így értékelt utána:

Hámori Luca Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Hámori Luca Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
„Elmondhatatlanul boldog vagyok, szinte el sem hiszem, hogy idáig eljutottam, legutóbb talán a 2017-es junior Európa-bajnokságon bokszolhattam döntőt. Az első menetben úgy éreztem, hogy az ellenfelem dominál, ezért a másodikban és a harmadikban tudtam, ami a csövön kifér, ki kell adnom magamból. Szerencsére jól összeszedtem magamat, és sikerült fordítanom.” Sikerrel vette a döntőben vezető utolsó akadályt Hoffmann Réka (+81 kg) is, aki a spanyol Garciát múlta felül. „Nagyon boldog vagyok, hogy döntőben jutottam. Jól sikerült a felkészülésem és itt az Európa-bajnokságon is mindenki hitt bennem, még a meccs utolsó másodperceiben is hallottam a szurkolást. A fináléban is a legtöbbet szeretném kihozni.” A harmadik magyar elődöntősnek, Sipos Hajnalkának (52 kg) nem sikerült az újabb bravúr, őt a török Akbas állította meg. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.