UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-03-23 13:01

Cselgáncs: a családias hangulatban és a szisztematikus munkában hisznek Újpesten

Kiválóan kezdték az évet az újpesti utánpótláskorú cselgáncsozók, ugyanis az ifjúsági és a serdülőkorosztályban is szállítják a szebbnél szebb eredményeket mind hazai, mind nemzetközi porondon. A lila-fehérek edzőjét, Horváth Lászlót kérdeztük a sikerek hátteréről.

Nagyszerűen indították az idei versenyszezont az Újpesti Torna Egylet korosztályos cselgáncsozói, hiszen februárban, a győri ifjúsági országos bajnokságon négy arany-, két ezüst- és két bronzérmet nyertek a klub fiataljai, ezzel az éremtáblázat élén zártak.

Remekelnek az újpesti fiatalok hazai és nemzetközi porondon is az elmúlt időszakban Forrás: UTE Judo Szakosztály
Remekelnek az újpesti fiatalok hazai és nemzetközi porondon is az elmúlt időszakban Forrás: UTE Judo Szakosztály
„Kifejezetten erős a mostani ifjúsági korosztályunk, de a serdülők talán még náluk is ígéretesebbek. Amit az is alátámaszt, hogy az ifi ob-n remeklő csapatunk több mint felét serdülőkorú versenyzők alkották – nyilatkozta a lila-fehérek edzője, Horváth László az Utánpótlássportnak, aki az egyesületi feladatai mellett a junior férfiválogatott vezetőedzőjeként is tevékenykedik. – Az a tizenöt-tizenhat fős társaság, amely jelenleg ebben a két korcsoportban összejött, a korábbi évekhez viszonyítva is erősebb. Ráadásul, ami a legfontosabb talán, hogy a jó szülői háttér is adott, támogatják a versenyeztetést, eközben az edzői stábunk is bővült az elmúlt időszakban, szóval szakmailag is előreléptünk, miközben a csarnokunkat nemrégiben felújították, így abszolút minden megvan a minőségi munkához. Igazi összetartó közösség alakult ki nálunk, és ezt felépített nevelőmunkával sikerült párosítanunk." Március elején a besztercebányai nemzetközi versenyen is kiválóan szerepelt az UTE csapata, hiszen öten is az első helyen zártak: Vas Mira és Szégner Dániel az U15-ösök, Stefanek Hunor és Horváth Laura az U18-asok, míg Ötvös Patrik az U21-esek között győzött a viadalon. „Az a célunk, hogy az ifik idén már az Európa-kupákon is bontogassák a szárnyaikat. Az ob-n aranyérmes Szüle Péter a közelmúltban bemutatkozhatott a hatvanhat kilósok között Zágrábban. Két meccset nyert, majd a harmadikon kikapott, de nagyon fontos tapasztalatokat gyűjtött. Peti mellett Maróti Patrik állt még rajthoz Horvátországban, aki egy magas szintet képviselő török ellenféltől szenvedett vereséget az első meccsén. Nála szintén a rutinszerzés volt a legfontosabb, ráadásul Patrik még jövőre is ifikorúnak számít. Az eredményt illetően nincsenek konkrét elvárásaink a fiatalok felé, csak az számít igazán, hogy versenyről versenyre fejlődjenek. Április elején lesz ismét lehetőségük bizonyítani az Európa-kupasorozat következő állomásán, Teplicében." További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.