UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-03-24 20:10

Kosárlabda: Szücs Gréta az országos döntőbe vezetné a Szekszárd korosztályos csapatait

Az Atomerőmű KSC Szekszárd 15 éves kosárlabdázója, Szücs Gréta nemcsak a saját korosztályában, a kadétok között szórja a pontokat, hanem a juniorok mezőnyében és a felnőtt másodosztályban is, eközben nemrégiben már az NB I/A-csoportban is debütálhatott.

Évről évre ontja magából a tehetséges kosárlabdázókat az Atomerőmű KSC Szekszárd nevelőműhelye. A 18 éves Miklós Melinda ebben az évadban már az Euroligában is rendszeresen szóhoz juthatott a Tolna megyeiek első csapatában. Ugyanakkor korántsem az U20-as válogatott Miklós a legfiatalabb tagja a keretnek, hiszen a mindössze a 15 éves Szücs Gréta is bontogatja már a szárnyait a „nagyok" között. Az ötös poszton játszó reménység februárban – a Cegléd ellen – bemutatkozhatott az NB I/A-csoportban, majd márciusban a PINKK Péccsel szemben ismét pályára léphetett Zseljko Djokics alakulatában.

A 15 éves Szücs Gréta már az NB I/A-csoportban is debütálhatott a Szekszárd színeiben Forrás: Tóth Zsombor
A 15 éves Szücs Gréta már az NB I/A-csoportban is debütálhatott a Szekszárd színeiben Forrás: Tóth Zsombor
„Nem számítottam rá, hogy már ilyen fiatalon debütálhatok a legjobbak között, éppen ezért nagyon izgultam az első meccsemen. Ez mégiscsak teljesen más szint az utánpótlás-bajnokságokhoz, de még az NB I/B Piros csoporthoz képest is. A második alkalommal, a PINKK Pécs ellen már kevésbé izgultam, de egyfajta drukk még ekkor is volt bennem. Egyelőre az a célom, hogy minél többet tanuljak a társaktól, illetve a szakmai stábtól, ha éppen az első csapatban is számítanak rám. Nekem már az is óriási fejlődési lehetőség, ha egyáltalán velük edzhetek a mindennapokban" – nyilatkozta Szücs az Utánpótlássportnak. A felnőttcsapatban betöltött – egyelőre csekély – szerepe mellett az utánpótlás-bajnokságokban abszolút vezéregyéniségként játszik. A kadétok rájátszásában (Fehér B csoport) közel 30 pontot átlagol meccsenként (29,8 pont és 58-as VAL-mutató), és vezérletével a Szekszárd megnyerte a csoportját, így most az országos döntőbe jutásért küzdhetnek a keresztjátékban. A juniorok között – szintén csapata legjobbjaként – 15,8 pontot és 30,8-as VAL-mutatót produkál a csoportja (Fehér B) második helyén álló KSC-ben. Eközben már a felnőtt másodosztályban is gyűjtögetheti a tapasztalatokat, első évében 14 ponttal segíti együttesét a Piros csoportban. Továbbá a februári Hepp-kupa döntőn győztes gárdának is tagja volt.
Szücs Gréta Fotó: Tóth Zsombor
Szücs Gréta Fotó: Tóth Zsombor
„Az elmúlt időszakban egyértelműen az önbizalom terén léptem előre a legnagyobbat. Sokkal magabiztosabban játszom most, mint mondjuk egy évvel ezelőtt. Ha konkrétan a játékomat nézzük, főleg lepattanózásban és blokkolásban javultam. Persze támadásban is jobb lettem idénre, de azzal korábban sem volt igazán nagy gond – fogalmazott Gréta, majd a tavaszi céljaival folytatta. – Szeretnénk mindkét korosztályban kiharcolni a legjobb nyolc közé, vagyis az A-döntőbe jutást. Úgy vélem, erre az U18-ban és az U16-ban is megvan a reális esélyünk, de persze nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a keresztjátékon túljutva kellene kivívnunk a részvételt. Az U16-ban megnyertük a csoportunkat, részben emiatt is ott valamivel nagyobb sanszot látok a döntőbe jutásra, de ha a juniorcsapatunk teljes kerettel tud kiállni, velük is sokra lehetünk képesek." További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.