UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-03-24 17:45

Téli EYOF: Kozuback Kamilla slopestyle-ban is érmet szerzett

A szerdán big airben aranyérmes snowboardos, Kozuback Kamilla csütörtökön ezüstérmet nyert slopestyle-ban a finnországi Vuokattiban zajló európai ifjúsági olimpiai fesztiválon.

A Magyar Olimpiai Bizottság közösségi oldalának tájékoztatása szerint a pekingi olimpikon Kozuback Kamilla a hatfős finálé első menetére 82,50 pontot kapott, amivel második helyen állt. A második fordulóban a mögötte lévő riválisok közül senki sem tudott ennél jobb teljesítményt nyújtani, de maga sem tudott javítani, így ezüstéremmel gazdagodott – írja az MTI.

Kozuback Kamilla a második érmét szerzte a téli EYOF csütörtöki napján Fotó: Magyarock
Kozuback Kamilla a második érmét szerzte a téli EYOF csütörtöki napján Fotó: Magyarock
A 17 éves snowboardos a pekingi ötkarikás játékokon három versenyszámban indult: slopestyle-ban 28., big airben 17., félcsőben 19. helyen végzett. A magyar küldöttségnek ez már a negyedik érme Vuokattiban: a rövid pályás gyorskorcsolyázók közül hétfőn Somodi Maja másodikként zárt 1500 méteren, majd kedden Schönborn Melinda szerzett ezüstérmet az 500 méteres távon. Csütörtökön a magyar női jégkorong-válogatott a hatodik lett, miután a helyosztón kikapott a szlovák együttestől. A péntekig tartó EYOF-on – a 14-18 év közötti fiatalok multisporteseményén – rekordlétszámú, harmincfős magyar csapat vesz részt. További korosztályos hírek SNOWBOARDBAN a sportági aloldalunkon.