UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-03-25 14:34

Ökölvívás: az U22-es Eb-n ezüstérmes Hámori Luca ott lenne a párizsi olimpián

Három éremmel térhet haza a magyar küldöttség a poreci U22-es Európa-bajnokságról; a tavaly még "csak" harmadik Hámori Luca ezúttal ezüstöt nyert Horvátországban.

Egy évvel ezelőtt az olaszországi Roseto degli Abruzziban rendezett U22-es Európa-bajnokságon Kiss Levente és Hámori Luca bronzérmének örülhetett a magyar csapat. Az idén Porecben mind mennyiségben, mind pedig a medálok fényességében túlszárnyalta a magyar csapat. A három elődöntősünk közül Sipos Hajnalka (52 kg) vereséget szenvedett a döntőbe jutásért, így harmadik lett, míg Hámori (66 kg) és Hoffmann Réka (+81 kg) finalista volt, ám az utolsó mérkőzését egyhangú pontozással elvesztette.

Hámori Luca Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Hámori Luca Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A kőszegiek 66 kg-sok mezőnyében érdekelt versenyzője így sorozatban már másodszor állhat dobogóra az U22-es korosztály kontinensviadalán, ráadásul még mindig csak 21 éves. „Nagyon örülök, hogy egy érmet haza tudtam hozni – kezdte értékelését a Sportrádióban Hámori Luca. – A döntőbe jutás után már természetesen az volt a cél, hogy ez arany legyen. Szomorú voltam, de másnap már úgy keltem fel, hogy az ezüst is hatalmas eredmény, nem üres kézzel térek haza. De mindent meg fogok tenni, hogy ez az érem jövőre még fényesebb legyen.” A hazai ökölvívás legígéretesebb női versenyzőinek egyike a távlati terveiről is beszélt, két év múlva ott szeretne lenni Párizsban az ötkarikás játékokon. „Természetesen nekem is az a célom, hogy kétezerhuszonnégyben ott legyek az olimpián. Lesznek addig még világ- és Európa-bajnokságok, azok mind pontszerző versenyek, így beleszámítanak a kvalifikációba. És ha jól tudom, az olimpia évében lesz még egy külön kvalifikációs verseny is.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.