UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-03-25 13:29

Röplabda: az U21-es és az U19-es korosztályban is elkelt már az országos döntős helyek nagy része

A legutóbbi fordulóban rendezték a junior fiú és a leány röplabdabajnokság elődöntőnek számító háromcsapatos tornáit, ahonnan a csoportgyőztesek bejutottak a hatos döntőbe, míg a négy második a fennmaradó két finalista helyért körmérkőzéses tornát játszik áprilisban.

A junior lányok A-csoportjának küzdelmeit a Vasas Folyondár utcai röplabdacsarnokában rendezték, ahol a házigazdák győztek a Gödöllő és a Jászberény előtt. A kaposvári B-csoportban a Békéscsaba nyert a MÁV Előre és a hazaiak előtt, míg a C-csoportban az MTK Budapest lett az első a Szamos utcában, a Nyíregyházát és a Kispest SE-t megelőzve. A D-csoportban is hazai siker született, itt a Szilágyi utcában az UTE végzett az élen, a Budaörsöt és a Szent Benedeket megelőzve – írja a hunvolley.hu. A négy csoportgyőztes várja még a június 4-6. közötti döntőbe az április 23-i négyes torna első két helyezettjét, amely a Budaörs, a Gödöllő, a MÁV Előre és a Nyíregyháza közül kerül majd ki (a tornát várhatóan Budaörsön rendezik majd), míg a csoport harmadik helyezettjei ugyanekkor a 9-12. helyért küzdenek meg.

Az U21-es és az U19-es országos döntők mezőnyében is már csak egy-két szabad hely maradt Forrás: hunvolley.hu
Az U21-es és az U19-es országos döntők mezőnyében is már csak egy-két szabad hely maradt Forrás: hunvolley.hu
Az ifik mezőnyében is ugyanez a lebonyolítási rendszer, itt az A-csoportban, hazai pályán a Békéscsaba végzett az első helyen a Gödöllőt és a Nyíregyházát megelőzve, míg a B-ben Vasas C, MTK, Kaposvár volt a sorrend a Folyondár utcában. A C-ben az UTE is hazai pályán vívta ki a döntőbejutást a Jászberény és a Szolnok előtt, a D-ben pedig a Vasas A lett az első, megelőzve a Szegedet és a Szent Benedeket, azaz a piros-kékeknek két csapata is lesz a fináléban. Ennek a korosztálynak május 27-29-én lesz a hatos döntője, most vasárnap az is kiderül, hogy melyik két csapat jut még be oda: a Szamos utcában csap majd össze a házigazda MTK a Gödöllővel, a Jászberénnyel és a Szegeddel a fentmaradó helyekért. A csoport harmadikak ugyancsak vasárnap játszanak a 9-12. pozíciókért, mégpedig Besenyszögön. A fiúk között csak az U21-es korosztályban rendezik ebben a lebonyolításban a küzdelmeket, itt azonban az A-csoportban meglepetés született, mert a MÁV Előre megelőzte a házigazda Pénzügyőrt, illetve a MEAFC-Miskolcot, a B-csoportban viszont a hazai Kecskemét magabiztosan előzte meg a Dágot és a DEAC-ot. A C-csoportban a Szolnok is érvényesítette a hazai pálya előnyét, és előzte meg a Kaposvárt és a Rákosmentét, míg a D-ben a Dunaújváros lett az első a Kazincbarcika és a rendező MAFC előtt. Itt majd április 24-én lesz a négyes torna a Dág, a Kaposvár, a Kazincbarcika és a Pénzügyőr között, a döntő ugyanúgy június 4-6-án, mint a lányok esetén. Az ifi korosztályban viszont a körmérkőzéses alapszakasz végén dől el, hogy a résztvevő 15 csapat közül melyik hat jut a fináléba. Két-két mérkőzés ugyan még mindenkinek hátravan, de már eldőlt a hatos finálé mezőnye, mert a Kecskemét, a MÁV Előre, a Pénzügyőr, a Szolnok, a Kaposvár és a Dunaújváros már behozhatatlan előnnyel vezet a tabella hetedik helyén álló miskolciak előtt.

U21-es fiú döntősök: Dunaújváros, Kecskemét, MÁV Előre, Szolnok; középdöntő: Dág, Kaposvár, Kazincbarcika, Pénzügyőr U19-es fiú döntősök: Dunaújváros, Kaposvár, Kecskemét, MÁV Előre, Pénzügyőr, Szolnok U21-es lány döntősök: Békéscsaba, MTK, UTE, Vasas; középdöntő: Budaörs, Gödöllő, MÁV Előre, Nyíregyháza U19-es lány döntősök: Békéscsaba, UTE, Vasas A, Vasas C; középdöntő: Gödöllő, Jászberény, MTK, Szeged

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.