UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-03-31 20:42

Birkózás: Nagy Bernadett bronzérmes, Szabados Noémi ötödik a budapesti felnőtt Európa-bajnokságon

A 22 éves Nagy Bernadett (76 kg) magabiztosan győzött a helyosztón, ezzel felállhatott a dobogó harmadik fokára a budapesti felnőtt birkózó Eb-n, míg a 20 éves Szabados Noémi (68 kg) kikapott a bronzcsatában, így az ötödik helyen zárt.

A budapesti BOK-csarnokban zajló felnőtt birkózó Európa-bajnokság negyedik versenynapján a 22 éves Nagy Bernadett (76 kg) és a 20 éves Szabados Noémi (68 kg) is a harmadik helyért léphetett szőnyegre. Szabados bronzmérkőzését rendezték elsőként, az FTC U23-as és junior Eb-bronzérmes sportolója az U23-as Európa-bajnok és vb-harmadik lengyel Natalia Strzalkával (25) találkozott. A magyar lány 7–0-ás hátrányban is volt a meccsen, majd a végén nagyot hajrázott, és 7–4-re felzárkózott, de fordítani már nem sikerült. Szabados az ötödik helyen zárta az Eb-t.

Nagy Bernadett (22) bronzérmes a budapesti felnőtt Eb-n Forrás: UWW / MBSZ
Nagy Bernadett (22) bronzérmes a budapesti felnőtt Eb-n Forrás: UWW / MBSZ
A március elején U23-as Európa-bajnoki címet szerző Nagy a bolgár Marija Orjaskovával csapott össze a medálért. Az UTE reménysége végig taktikusan birkózva, magabiztosan nyert 8–2-re, ezzel bronzérmet szerzett, első magyar utánpótláskorúként a hazai közönség előtt. A délelőtti programban végül két korosztályos versenyző, az U23-as Eb-ezüstérmes Dollák Tamara (22 éves; 57 kg) és Szabó Nikolett (21 éves; 62 kg) szereplését figyelhettük, miután az U23-as Eb-harmadik Elekes Emese (23 éves; 72 kg) az utolsó pillanatban, szerdán térdsérülést szenvedett, és visszalépett a kontinensviadaltól. Dollák remek birkózással abszolválta az első meccsét a selejtezőben, 12–5-ös vezetésénél tussal győzött a finn Jenna Hemiae ellen. A negyeddöntőben a bolgár Evelina Nikolova várt rá, aki viszont már túl nagy falatnak bizonyult, az olimpiai bronzérmes bolgár – 12–1-es előnyben – kétvállra fektette a magyar lányt. Majd Tamara legyőzője bejutott a döntőbe, minek köszönhetően az újpestiek versenyzője pénteken a vigaszágon folytathatja, rögtön a bronzéremért. A dobogós helyezésért a török Elvira Kamaloglu lesz az ellenfele. Szabó a selejtezőben 4–3-ra vereséget szenvedett a Magyarországon készülő, szerbiai Fábián Annával szemben. Ám a vajdasági versenyző nem jutott be a fináléba, így az FTC fiatalja kiesett. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.