UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-04-01 19:44

Birkózás: Dollák Tamara bronzérmes a budapesti felnőtt Eb-n

A 23 éves Dollák Tamara bronzérmet nyert az 57 kilogrammosok kategóriájában pénteken a budapesti felnőtt birkózó Európa-bajnokságon.

Az UTE 23 éves birkózója, Dollák Tamara csütörtökön az első meccsét simán nyerte a BOK-csarnokban zajló felnőtt Eb-n, majd a negyeddöntőben kikapott, de legyőzője, az olimpiai bronzérmes bolgár Evelina Nikolova fináléba jutott, ezzel a hiányos vigaszágra segítette a magyart, aki így a pénteki helyosztón küzdhetett. A bronzmeccsen az U23-as Eb-győztes török Elvira Kamalogluval csapott össze, és 7–2-es sikerrel visszavágott neki a március elején rendezett korosztályos kontinensviadalon elszenvedett vereségért – írja az MTI.

Dollák Tamara (23) felnőtt Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a BOK-csarnokban Fotó: Árvai Károly
Dollák Tamara (23) felnőtt Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a BOK-csarnokban Fotó: Árvai Károly
Dollák karrierje első felnőtt-világversenyén állhat dobogóra, egyúttal a magyar csapat ötödik érmét szerezte meg Budapesten. A pénteken szerepelt magyar kötöttfogásúak közül csak a nehézsúlyú Vitek Dárius (22) léphet szőnyegre szombaton is. Az újdonsült U23-as Eb-győztes magyar sportoló az első meccsét megnyerte, majd a negyeddöntőben kikapott, de legyőzője, a négyszeres világ- és tízszeres Európa-bajnok török Riza Kayaalp az elődöntőben is győzni tudott, így Vitek a 130 kilogramm vigaszágára került. Ott a 2020-as Eb-győztes román Alin Alexuc Ciurariuval kell megküzdenie a bronzmérkőzésre jutásért. A 22 éves Kecskeméti Krisztián kikapott a selejtezőben a 63 kilósok között, majd ellenfele a következő körben egyaránt vereséget szenvedett, így a magyar fiatal kiesett. Szombaton a magyar csapatból két U23-as versenyző, Váncza István (67 kg) és Lévai Tamás (82 kg) kezdi meg szereplését. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.