UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-04-07 19:25

Röplabda: megvannak a korosztályos bajnoki döntők helyszínei

Egy kivétellel minden korosztályos hatos finálé helyszínét sikerült megtalálnia a Magyar Röplabda Szövetségnek.

A Magyar Röplabda Szövetség a tavalyi idényhez hasonlóan idén is külön-külön helyszíneken rendezi az utánpótlás-bajnokságok döntőit – számol be a hunvolley.hu.

Forrás: MRSZ
Forrás: MRSZ

A legkorábban az U17-es finálék jönnek május 13. és 15. között. A Szalayné Sebők Éva leány döntőt Békéscsabán, a fiúkét Kecskeméten rendezik. A fiúknál már meg is van a hat résztvevő: DSE Röplabda Akadémia, KESI, Szolnoki SPC, RÖAK Kaposvár, Vegyész RC Kazincbarcika, Dág KSE. A lányok csapatnévsora viszont csak április 30-án alakul majd ki.

Ezt az U15-ösök döntője követi május 20. és 22. között. A dr. Kotsis Attiláné leánybajnokságot Békéscsabán rendezik, a fiúkét még nem tudni. Ezekben a korosztályokban is április 30-án, illetve május 1-én derül majd ki a résztvevők névsora.

Egy héttel később, május 27-29-én rendezik az U19-es Torma Ágnes és dr. Tarnawa Ferdinánd bajnokságot. Előbbinek ugyancsak Békéscsaba – azaz a Viharsarokban három leány fináléra is sor kerül –, utóbbinak pedig Székesfehérvár lesz a házigazdája. Ez az a korosztály, amelyben már megvan a résztvevők listája is: a lányoknál a házigazda Békéscsabai RSE, az MTK Budapest, a Szegedi RSE, az UTE, a Vasas A és a Vasas C csapata, a fiúknál pedig a DSE Röplabda Akadémia, a RÖAK Kaposvár Fino, a KESI, a MÁV Előre Akadémia, a Pénzügyőr és a Szolnoki SPC.

A sort az U21-es bajnokság zárja június 4-6. között. Itt a lányok a tavalyihoz hasonlóan Budapesten, az UTE-csarnokban játszanak, míg a fiúk Kazincbarcikán. Itt egyelőre négy-négy csapat jutott már be a fináléba, a lista április 23-án és 24-én lesz majd teljes.

A KOROSZTÁLYOS DÖNTŐK HELYSZÍNEI: U15 (május 20-22.): leány – Békéscsaba, fiú – ? U17 (május 13-15.): leány – Békéscsaba, fiú – Kecskemét U19 (május 27-29.): leány – Békéscsaba, fiú – Székesfehérvár U21 (június 4-6.): leány – UTE-csarnok, fiú – Kazincbarcika

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.