UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-04-08 20:32

Röplabda: az U20-as férfi- és az U19-es leányválogatott is vereséggel kezdte az Eb-selejtezőtornáját

A Bodonyi Ákos vezette U20-as férfi röplabda-válogatott nyerte az első játszmát, de végül 3:1-re kikapott a házigazda horvátoktól a bibinjei Európa-bajnoki selejtezőtorna első meccsén, míg a Horváth András irányította U19-es lányok három szettben alulmaradtak az esélyesebb törökökkel szemben Koszovóban.

Megkezdte szereplését a magyar U19-es leány röplabda-válogatott a koszovói Európa-bajnoki selejtezőcsoportban. A mieink elsőre mindjárt a legerősebb riválist, a törököket kapták ellenfélül – számolt be a hunvolley.hu.

A törökök elleni vereséggel nyitott az U19-es leányválogatott Pristinában Forrás: MRSZ
A törökök elleni vereséggel nyitott az U19-es leányválogatott Pristinában Forrás: MRSZ
Az első játszmát magabiztosan nyerték a törökök, de a második szettől kezdve végig partiban volt egymással a két csapat, sőt Horváth András játékosai több ponttal is megléptek. A vége ugyan 3:0-s vereség lett, de a mutatott játék mindenképpen biztató a hátralévő két találkozóra előretekintve.  „Jó mérkőzést játszottunk a második játszmától kezdetétől, mert ott elhittük, hogy van keresnivalónk, és bátran mertünk nyitni, valamint a védekezésből való visszatámadásaink is jól működtek. Egy kis figyelmetlenség volt a végén, ami sajnos befolyásolta a végkimenetelét, de aztán a harmadik játszmát ugyanolyan agresszívan kezdtük. Sajnos technikai okok miatt többször is állt a játék, ami megtörte a lendületünket és kedvezett a törököknek. De elégedettek vagyunk a játék képével, a sebesség az, amin még javítanunk kell" – nyilatkozta Horváth András szövetségi edző az MRSZ honlapján.

U19-ES LEÁNY EB-SELEJTEZŐ: Magyarország–Törökország 0:3 (–17, –25, –21) Pristina, 50 néző. V: Basic, Joannidisz. MAGYARORSZÁG U19: Imre 10, Rieder 4, Erőss 3, Radnai Lili 7, Szatmári 5, Märcz 4. Csere: Baksa (liberó), Olcsváry 9, Radnai Luca 4, Bálint, Stankovics. Szövetségi edző: Horváth András. TÖRÖKORSZÁG U19: Malli 1, Kacmaz 9, Eroktay 16, Safronova 4, Ozden 10, Özdemir 3. Csere: Ince (liberó), Gözübüyük 3, Kiran 3. Szövetségi edző: Halil Resat Yaziciogullari.

Az U20-as férfiválogatott a hazai pályán szereplő horvátok ellen kezdte meg a bibinjei Eb-selejtezőket. Bartal Gergely tanítványai remekül rajtoltak a horvátok ellen, a nyitószettet meg is nyerték. A második felvonástól kezdve a horvátok átvették az irányítást, és fordítottak is, azonban a magyar fiúk nem adták magukat, a negyedik játszma végén esélyük nyílt az ötödik etap kiharcolására is, ám sajnos 28:26-ra elbukták a játékrészt, és ezzel a mérkőzést is. „Igyekeztünk egy olyan új szerkezetben felállni a horvátok ellen, amivel még nem találkoztak. Az első szettben meg is leptük ezzel őket, mert nagyon jól játszottunk, nyitottunk és támadtunk. Sajnos a második játszmában már puhábban nyitottunk, az ő fogadásuk pedig javult, így pedig kiszámíthatóbbá váltak a támadásaink. A harmadik játszmában megint próbáltunk szerkezetet változtatni, de sajnos egy állásba beragadtunk, és a végére egy kicsit fejben el is vesztünk. A negyedik szettre viszont nagyon összeszedték magukat a fiúk és a végletekig küzdöttek. Kétszer is a kezünkben volt a játszmagyőzelem, de sajnos ekkor hibáztunk és ezt végül kiharcolták a horvátok. Ettől függetlenül nagyon szépen küzdöttek a srácok, remélem holnap is így folytatjuk és tudunk majd meglepetést okozni" – fogalmazott Bartal Gergely szakvezető.

U20-AS FÉRFI EB-SELEJTEZŐ: Magyarország–Horvátország 1:3 (25, –17, –20, –26) Bibinje, 230 néző. V: Viktorini-Lisa, Kandemir. MAGYARORSZÁG U20: Török S. 3, Kecskeméti 8, Kiss 3, Varga P. 10, Fenyvesi B. 14, Boldizsár 10. Csere: Fenyvesi D. (liberó), Bogdán, Sebestyén 1, Hajagos 4, Tóth K. 1, Kasnyik. Szövetségi edző: Bartal Gergely. HORVÁTORSZÁG U20: Jureta 12, Kuruc 5, Cvanciger 22, Kulusic 12, Barac 13, Mustapic 6. Csere: Repek (liberó), Vlasic, Jakopec. Szövetségi edző: Tomi Coskovic.

A csoportgyőztesek mindkét korosztályban automatikusan kivívják az Eb-részvételt, míg a második helyezettek újabb selejtezőkört játszanak.

TOVÁBBI PROGRAM: Április 9., szombat 15:00 Magyarország–Belgium (U20-as férfi Eb-selejtező) 16:00 Magyarország–Koszovó (U19-es leány Eb-selejtező) Április 10., vasárnap 15:00 Magyarország–Svédország (U20-as férfi Eb-selejtező) 19:00 Magyarország–Észtország (U19-es leány Eb-selejtező)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.