UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-04-10 12:50

Birkózás: öt magyar érem a juniorok Chomutov Grand Prix-versenyén

Öt érmet – közte három aranyat – nyertek a magyar U20-as birkózók a Chomutovban rendezett nemzetközi kötöttfogású versenyen.

Szombaton húsz ország, nagyjából százötven juniorkorú kötöttfogású birkózója mérlegelt a Chomutov Grand Prix-viadalra, köztük több magyar versenyző is szerencsét próbált a cseh-német határnál fekvő városban – számol be a hazai szövetség honlapja.

Tösmagit (középen) a verseny legjobbjának is megválasztották Forrás: birkozoszov.hu
Tösmagit (középen) a verseny legjobbjának is megválasztották Forrás: birkozoszov.hu
A Kliment László és Fodor Zoltán vezette alakulat végül öt súlycsoportban is érmet nyerhetett, miután a Honvédos Németh Milán az 55, a pesterzsébeti Tösmagi Attila a 72, Bazsó Adolf pedig a 130 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre. A junior Eb-második Tösmagit ráadásul a verseny legjobbjának is megválasztották. A három első helyezés mellett három második is jutott a magyaroknak, ám a 63 kilogrammos erzsébeti Mányik Dávidot a döntőt követően kizárták a versenyből, így csak Rafael Dániel és Kovács Ádám állhatott fel végül a dobogó második fokára. A magyar küldöttség így három arany- és két ezüstéremmel, valamint egy negyedik helyezéssel a csapatpontverseny második helyén zárt Csehország mögött.

Eredmények: 55 kg: 1. Németh Milán (BHSE) 60 kg: 2. Rafael Dániel (STE-KIMBA) 67 kg: 2. Kovács Ádám (Dévaványa-KIMBA) 72 kg: 1. Tösmagi Attila (ESMTK-KIMBA) 87 kg: 4. Szokol Levente (FTC-KIMBA) 130 kg: 1. Bazsó Adolf (ESMTK) Kiesett: Rein Miklós (77 kg, Kertvárosi SE), Varsányi László (97 kg, BHSE)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.