UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-04-10 21:30

Röplabda: az U20-as férfi- és az U19-es leányválogatott is lemaradt a továbbjutásról az Eb-selejtezőcsoportjában

Vereséggel zárta Európa-bajnoki selejtezőcsoportját az U20-as férfi- és az U19-es leány röplabda-válogatott is. Előbbi a svédektől kapott ki Bibinjében, míg utóbbi az észtekkel szemben maradt alul Pristinában, így egyik magyar csapatnak sem sikerült kivívnia a továbbjutást a hét végi tornán.

A horvátok és a belgák elleni – egyaránt négy játszmás – vereség után a Bartal Gergely vezette U20-as férfi röplabda-válogatott a svédekkel találkozott a horvátországi Eb-selejtezőtorna zárónapján.

Forrás: MRSZ
Forrás: MRSZ
Az első és a második játszma elején is villámgyorsan meglépett a svéd csapat a mieinktől, így az ellenfél mindkét szettet magabiztosan megnyerte. A harmadik felvonás elején vezetett is a magyar együttes, és a játékrész közepéig (13:13-ig) jól tartotta magát, ám ekkor hirtelen ellépett a skandináv gárda, és 25:18-ra behúzta a harmadik etapot, valamint lezárta a mérkőzést. A magyar válogatott három vereséggel csoportja utolsó helyén végzett, és lemaradt a továbbjutásról. (Az első helyezett automatikusan Eb-résztvevő, a második újabb Eb-selejtezőkört játszik.)

U20-as férfi Eb-selejtező: Magyarország–Svédország 0:3 (–16, –13, –18) Bibinje, 150 néző. V: Momirov, Jacob. MAGYARORSZÁG U20: Török 1, Kecskeméti 4, Kiss 2, Varga 6, Fenyvesi B. 9, Boldizsár 4. Csere: Fenyvesi D. (liberó) 1, Hajagos 2, Sebestyén 1, Kasnyik, Bogdán, Tóth. Szövetségi edző: Bartal Gergely. SVÉDORSZÁG U20: Morency 9, Eriksson 5, Joelsson 5, Ekstrand 19, Harouk 7, Hötling Nilsson 15. Csere: Blystad (liberó), Isaksson, Stáhle 1, Björk. Szövetségi edző: Göran Persson.

Az U19-es leányválogatott bizakodóbban várhatta az utolsó játéknapot az észtek ellen Koszovóban, hiszen a továbbjutást érő második helyen állt. Horváth András tanítványai jól kezdtek, az első szett nagy részében előnyben voltak, és irányították a meccset, ám a végjáték kifejezetten rosszul sikerült, emiatt 25:22-re az észteké lett a nyitójátszma. A másodikban végig a balti ország játékosai domináltak (25:12). A harmadik szakaszban ismét a szebbik arcát mutatta a magyar csapat, és nagyon simán, 25:13-ra győzött. Viszont ez csak átmeneti fellángolásnak bizonyult, az észtek ismét átvették a kezdeményezést, és már a negyedik szett elején elhúztak három-négy ponttal, amelyet a továbbiakban csak növeltek (25:15), így a mienk végül 3:1-re alulmaradtak. A vereséggel a magyar alakulat – a törökök és az észtek mögött – a harmadik helyen zárta a pristinai csoportját, ezzel biztosan nem lesz ott a nyári kontinensviadalon.

U19-es leány Eb-selejtező: Magyarország–Észtország 1:3 (–22, –12, 13, 15) Pristina, 50 néző. V: Basic, Kukunisz. MAGYARORSZÁG U19: Imre 9, Rieder 5, Olcsváry 1, Radnai Lili 11, Szatmári 1, Märcz 4. Csere: Baksa (liberó), Stankovics, Erőss 8, Bálint 1, Radnai Luca 3, Varga B. Szövetségi edző: Horváth András. ÉSZTORSZÁG U19: Vahula 2, Siimson 17, Sova 4, Lember 28, Hollas 10, Lebedeva 4. Csere: Leenurm (liberó), Sankmann, Kangro, Kurik. Szövetségi edző: Anatoli Kuprijanovits.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.