UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-04-11 17:04

Cselgáncs: tíz magyar érem a korosztályos Európa-kupákon

Ragyogóan szerepeltek a magyar utánpótláskorú cselgáncsozók a hét végi nemzetközi versenyeken: a mieink összesen tíz érmet – közte három aranyat – szereztek a lignanói junior és a teplicei ifjúsági Európa-kupán. Keller Rebeka az idősebbek, míg Kollár Sebestyén és Kenderesi Péter a fiatalabbak között nyert aranyérmet.

Tizenhét ország kétszázkilencvenkét dzsúdósa érkezett meg a szombaton és vasárnap Lignanóban rendezett junior Európa-kupa-viadalra. A magyar válogatott huszonhat versenyzővel vett részt a rangos versenyen, közülük tizenegyen éremmel zártak vagy pontszerző helyezést értek el – számolt be a judoinfo.hu.

Keller Rebeka (balról a második) junior Európa-kupaversenyt nyert Lignanóban Forrás: EJU
Keller Rebeka (balról a második) junior Európa-kupaversenyt nyert Lignanóban Forrás: EJU
A hét vége magyar aranyérmese Keller Rebeka (52 kg, Ippon Judo Tatabánya) lett Olaszországban, aki mind a négy összecsapását megnyerte a súlycsoportjában, ezzel a tizenkilenc esztendős tehetség megszerezte pályafutása első korosztályos Európa-kupa győzelmét. Emellett ezüstérmet szerzett Adorjáni Gergely (73 kg, BHSE), valamint bronzérmesként végzett Farkas Bence (60 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Gombás Bálint (66 kg, Győri AC) és Kriza Anna (63 kg, Miskolci VSC) is. Kalász Ádám (66 kg, MTK Budapest), Tompa Márton (100 kg, Szatymaz), Schönberger Máté (+100 kg, Virradat SE) és Kőszegi Rebeka (48 kg, BHSE) az ötödik, Vit Lili (63 kg, BHSE) és Farkas Szilvia (78 kg, Győri AC) a hetedik helyet harcolta ki magának. Az éremtáblázaton Magyarország egy arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel az ötödik helyet szerezte meg, Olaszország (5, 2, 8), Hollandia (3, 1, 1), Ausztria (2, 2, 1) és Franciaország (1, 4, 4) tudott a mieinknél eredményesebben szerepelni. Eközben a teplicei ifjúsági Európa-kupán huszonkilenc ország ötszázhatvankét versenyzője lépett tatamira, a magyar színekért huszonnyolc versenyző indult harcba. A válogatott két arany- és három bronzéremmel az éremtáblázat negyedik helyét szerezte meg Olaszország (4, 4, 4), Ukrajna (2, 2, 3) és Hollandia (2, 1, 0) mögött.
Kollár Sebestyén aranyérmet szerzett az ifjúsági Európa-kupán Teplicében Forrás: EJU
Kollár Sebestyén aranyérmet szerzett az ifjúsági Európa-kupán Teplicében Forrás: EJU
Az 50 kilogrammos súlycsoportban az ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes Kollár Sebestyén (Ledényi JI) valamennyi mérkőzését megnyerve aranyérmet szerzett, s a márciusi zágrábi esemény után már másodszor állhatott fel utánpótlás Európa-kupa dobogójának legfelső fokára. A 90 kilós Kenderesi Péternek (Pécsi VSK) ugyancsak aranyérmet akasztottak a nyakába, ez hatalmas előrelépés, korábban ugyanis két hetedik helyezés volt a legjobb eredménye az ifjúsági Ek-versenyeken. Major Ádám (60 kg, BHSE), Szeleczki Szabina (44 kg, Ceglédi VSE) és Igaz Laura (52 kg, BHSE) bronzéremmel térhetett haza, míg Vég Luca (48 kg, Ceglédi VSE) és Szász Hanna (57 kg, Siklós SE) az ötödik, illetve Galó Bence (50 kg, Óbudai JC) és Perlaki Hanna (+70 kg, Ceglédi VSE) a hetedik helyen végzett. A részletes eredmények ITT megtekinthetők. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.