UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-04-13 14:29

Jégkorong: új alapokra helyeznék a dunaújvárosi utánpótlásképzést

A finn Niko Eronen személyében új szakmai vezetője lett a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongklubnak, amely új alapokra kívánja helyezni az utánpótlását.

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongklub új alapokra kívánja helyezni az utánpótlását, valamint a felnőttcsapatban szereplők életpályamodelljét, ezért úgynevezett sportkarrierprogramot indít, amelynek a finn Niko Eronen lett a szakmai vezetője – írja az MTI.

Új alapokra helyeznék a dunaújvárosi utánpótlásképzést Forrás: Dunaújvárosi Acélbikák
Új alapokra helyeznék a dunaújvárosi utánpótlásképzést Forrás: Dunaújvárosi Acélbikák
A klub kedden jelentette be a 33 éves szakember érkezését. Eronen hazájában viszonylag hamar lett edző, már 11 éve felnőtt csapatoknál dolgozik. Nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik, egy év másodedzőség után vezetőedzői feladatokat kapott olyan egyesületeknél, mint a dán Sönderjyske Vojens vagy a norvég Narvik. Amint az előző idényben sereghajtó dunaújvárosiak jelezték: a tapasztalataira új, hamarosan induló egyesületi program működtetésében is számítanak. Szakmai mentorként feladata lesz az Acélbikák utánpótlás szemléletének újraértelmezése, valamint egy komplett, korosztályokat átfogó (U12-U21) edzésprogram megismertetése és bevezetése a dunaújvárosi hokis életbe. Az alapot Finnország egyik leghíresebb, vezető szerepet betöltő tehetséggondozó akadémiája, a Viima Hockeynál használt módszerek adják majd. „Vezetőségünk, az elmúlt hónapokban új, az utánpótlásunkat teljes egészében átfogó projekt vezetésére keresett megfelelő személyt. Olyan szakembert szerettünk volna, aki nemcsak jó vezetői kvalitásokkal rendelkezik, hanem egyúttal egy olyan új stílust és szemléletet is képvisel, amely hasznára válhat a Dunaújvárosi Acélbikák egyesületének, mégpedig hosszú távon” – olvasható a közleményben hozzátéve, hogy nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, minthogy a finn jégkorongiskola elitképző mentalitását bevezessék és integrálják a hamarosan induló Dunaújvárosi Acélbikák Sportkarrier Programba. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.