UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-04-15 16:34

Atlétika: Szűcs Szabina fejben is megerősödve várja a nyár kihívásait

Az U20-as világbajnoki bronzérmes többpróbázó, Szűcs Szabina fizikálisan és mentálisan egyaránt megerősödve készül a szabadtéri szezonra.

Jelenleg kéthetes székesfehérvári edzőtáborban készül a szabadtéri szezonra az idéntől már a Budapesti Honvéd színeiben versenyző 20 éves többpróbázó, Szűcs Szabina, aki eddigi pályafutása legkiemelkedőbb eredményét tavaly nyáron érte el Kenyában, amikor bronzérmet szerzett az U20-as világbajnokságon.

Szűcs Szabina az idén két nagy versenyen is bizonyítana Forrás: Budapesti Honvéd
Szűcs Szabina az idén két nagy versenyen is bizonyítana Forrás: Budapesti Honvéd
A Zsivoczky Attila által edzett kiválóság fedett pályán még nem versenyzett csúcsformában, ennek ellenére a benti szezont felnőtt magyar bajnoki címmel zárta ötpróbában. „Motiváltan kezdtem az évet, mivel nagyon jó alapozást sikerült végigcsinálnom – mondja a sokra hivatott atlétanő. – Nem kellett edzést kihagynom, és sérülések sem hátráltattak. Úgy éreztem, hogy fizikálisan és mentálisan is rengeteget fejlődtem, ezért vártam, hogy ezt meg is mutathassam. Ezzel együtt látszódott, hogy előtte még nem technikáztunk annyit, így bizonytalanok voltam a versenyszámaim. Az eredmény, amit vártam magamtól nem jött ki, de természetesen a bajnoki címnek nagyon örülök. Most elkezdtünk egy újabb alapozást a szabadtérre, és ezúttal belemegyünk a technikázásba is. Az erőfejlesztés megvolt, most hozzátesszük a finomabb részeket. Bízom benne, hogy minden a terv szerint alakul, és akkor leszek a legösszeszedettebb, amikor kell.” Ha minden jól megy, az idén már az U23-as korosztályt képviselő többpróbázó idei egyik fő versenye a Kínában esedékes Universiade lehet.
Szűcs Szabina fizikálisan és mentálisan is sokat erősödött a közelmúltban Forrás: Budapesti Honvéd
Szűcs Szabina fizikálisan és mentálisan is sokat erősödött a közelmúltban Forrás: Budapesti Honvéd
„Az Univarsiade remek lehetőség lenne a számomra, és az ott szerzett pontok a felnőtt Európa-bajnokságra való kijutásban is segíthetnének – ez a másik fő célom. Nem mellesleg az Universiade már egyfajta átmenetet is képez az utánpótlás- és a felnőtt-világversenyek között, így a tapasztalatszerzés szempontjából is nagyon hasznos verseny lenne.” A kecskeméti egyesületben (KARC) nagyjából tíz éven át Adamik Zoltán szakmai felügyelete mellett nevelkedett Szűcs Szabina fejlődése az elmúlt időszakban is töretlennek bizonyult, és ebben az U20-as világbajnokság is sokat segített. „Igazából ott indult el az, hogy másképpen kezdtem gondolkodni. Ez ahhoz a hozzáálláshoz vezetett, hogy az alapozást a legutóbb is százszázalékra tudtam hozni. Minden egyes edzésen azt éreztem, hogy kiadom magamból a maximumot. Persze, nagyon sok mindent kell még tanulnom, de talán most értem el arra a szintre, hogy fejben is elég erős legyek az élsporthoz. Azért dolgozom, hogy ez nyáron az eredményekben is megmutatkozzon.” További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.