- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Sós Csaba szerint, akik a párizsi olimpián szereplők akarnak lenni, azoknak már látszódniuk kell

A jövő héten szerdától szombatig tartják az idei úszóvilágversenyek előtti legfontosabb kvalifikációs viadalt, a felnőtt országos bajnokságot a Debreceni Sportuszodában. Az utánpótláskorúaknak is kiemelten fontos az esemény, hiszen az idén a legjobbak a junior Európa- és talán világbajnokság mellett például a budapesti felnőttvébén is indulhatnak.

A szövetségi kapitány azt mondja, a nem egészen 16 éves Pádár Nikolett már most felnőtteket megszégyenítő versenyzésre képes Fotó: G. Scala/LEN [1]

A szövetségi kapitány azt mondja, a nem egészen 16 éves Pádár Nikolett már most felnőtteket megszégyenítő versenyzésre képes  •  Fotó: G. Scala/LEN

Sós Csaba szövetségi kapitány egy héttel ezelőtt a nyári elvárásaira beszélt, ezúttal pedig a felnőtt országos bajnokságon osztotta meg az fiatalokkal kapcsolatos várakozásait.

„Az időben eltolt tokiói olimpia miatt ilyenkor gyakorlatilag már az olimpia félidejében vagyunk – mondta Sós Csaba szövetségi kapitány az Utánpótlássportnak. – Ilyenkor azoknak az ifiknek, aki Párizsban, ha nem is főszereplők, de szereplő akarnak lenni, azoknak látszódniuk kell. És ezt várom most, meg is nevesítem a már éppen nem utánpótláskorú Kós Hubertet, Betlehem Dávidot és a 16 éves Pádár Nikolettet, akik azért már kőkeményen bizonyítottak. Mindenképpen bizakodva figyelem majd a teljesítményüket és persze komoly elvárásokkal is.”

Az országos bajnokság programja:

ob percprogram [2]

 

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.