UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-04-20 17:23

Kosár: „Igyekszem a legerősebb tornákra eljuttatni a srácokat" – Bolyos Róbert, a Rátgéber Akadémia EYBL-győztes trénere

Történelmi sikert aratott az elmúlt hét végén a Rátgéber Kosárlabda Akadémia U14-es fiúcsapata, ugyanis a pécsi serdülők – első magyar együttesként – megnyerték az EYBL-sorozatot Rigában. A győztes csapat vezetőedzője, Bolyos Róbert szerint az elmúlt években begyűjtött sok-sok nemzetközi tapasztalatnak is köszönhető a mostani siker.

Múlt vasárnap korábban soha nem látott magyar sikert ért el a Rátgéber Kosárlabda Akadémia serdülő fiúcsapata az EYBL-sorozat rigai korosztályos szuperdöntőjében.

A pécsiek U14-es fiúcsapata verhetetlennek bizonyult Rigában Forrás: Rátgéber Akadémia
A pécsiek U14-es fiúcsapata verhetetlennek bizonyult Rigában Forrás: Rátgéber Akadémia
Bolyos Róbert vezetőedző tanítványai a csoportkörben – sorrendben – finn BC Puhu (44–38), az észt Tartu (50–49) és a házigazda lett Bertans BS (74–53) alakulatát is legyőzték. Majd az elődöntőben az észak-macedón Vardar Szkopjét felülmúlták (69–61). Végül a fináléban a grúz válogatott sem bírt a pécsi együttessel, amely – 13 pontos hátrányból fordítva – egyetlen ponttal (61–60) nyert a legvégén. Ezzel első magyar csapatként diadalmaskodott a rangos nemzetközi szériában. „Harmadik éve dolgozom a Rátgéber Akadémián, ezalatt igyekeztem olyan tornákra eljuttatni a srácokat, ahol a legerősebb ellenfelekkel találkozunk – ismertette filozófiáját a 49 éves szakember, Bolyos Róbert az index.hu-nak adott nyilatkozatában. – Mivel a délszláv kosárlabda-kultúrából érkeztem, és azt tartom Európában a legjobbnak, ezért a volt Jugoszlávia országaiba jártunk tornákra. Így a srácaimmal sikerült legyőznünk többek között a szlovén Olimpija Ljubljanát, a szerb Crvena zvezdát és a Partizan Beogradot. Ami magyar felnőttcsapatnak még nem nagyon sikerült. (...) Nagyon büszke vagyok ezekre a fiúkra, óriási bennük a küzdeni tudás, ahogy a döntőben visszajöttek mínusz tizenhárom pontról, az lenyűgöző volt. " További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.