UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-04-23 17:35

Röplabda: az U17-es leányválogatott kikapott a törököktől a selejtezőn, de az Eb-kijutás reménye még mindig él

A második és a harmadik játszmában is nagy harcra késztette a törököket az U17-es leány röplabda-válogatott, azonban Kőnig Gábor csapata végül 3:0-ra kikapott a házigazdáktól a csoportelsőségért a bursai Eb-selejtezőn, így a mieink lemaradtak az automatikus kijutásról, de legjobb csoportmásodikként még ott lehetnek a kontinenstornán.

Az ukránok elleni elmaradt meccs, illetve az albánok magabiztos legyőzése után az U17-es leány röplabda-válogatott a hazai környezetben szereplő törökökkel mérkőzött meg – az automatikus Európa-bajnoki részvételt érő – csoportelsőségért a bursai selejtezőtorna utolsó játéknapján.

Forrás: CEV
Forrás: CEV
Kőnig Gábor együttese nem kezdett jól, a törökök hamar ellépettek a nyitó szettben (2:6), majd a folytatásban is uralták a meccset, így a játékrész közepén már tíz pontra nőtt a különbség (6:16), majd a házigazdák 15:25-el kerültek játszmaelőnybe. A második szakaszban a mieink sokkal jobban tartották magukat, sőt vezettek is az elején, de a szett derekáig jellemzően egy-két pontos hátrányban követték ellenfelüket (12:13). Ezután viszont egyre inkább a török csapat akarata érvényesült, ezzel a válogatott hátránya egyre nagyobb lett, végül 19:25-el ért véget a második etap. A harmadik felvonás kezdetén már nemcsak helytálltak, hanem irányították is a játékot a Jámbor Cecília és Erőss Mirtill vezette magyar lányok, minek köszönhetően villámgyorsan elléptek hat ponttal (10:4). A következő periódusban egy pontra is felzárkózott a török alakulat (14:13), de erre jól reagáltak a mieink (19:15). Azonban a játszma végjátékára nagyot fordult a meccs képe: 22:22-nél előbb egyenlítettek a törökök, majd 26:24-el – három szettben – lezárták a mérkőzést. Az U17-es leányválogatott ezzel másodikként zárt bursai kvartettjében, viszont jelenleg – legjobb csoportmásodikként – Eb-kijutást érő helyen áll. Az öt selejtezőcsoportból három is csak vasárnap este ér véget, így akkor válik biztossá, hogy a mieink ott lehetnek-e a nyári csehországi korosztályos kontinensviadalon.

U17-es leány Eb-selejtezősorozat, második forduló, A-csoport (Bursa, Törökország): Magyarország–Törökország 0:3 (–15, –19, –24) Bursa, 1000 néző. V: Hajiyev (azerbajdzsáni), Angelidis (görög) MAGYARORSZÁG: Jámbor 12, Kállai 2, Erőss 11, Botyánszki 1, Nagy S. 1, Tóth S. 1. Csere: Nánási, Bencze (liberók), Fekete R., Báder 10, Fekete F. 1, Tuska 5. Szövetségi edző: Kőnig Gábor. Törökország: Olcay 3, Yilmaz 8, Eroǧuz 3, Başyolcu 11, Safronova 19, Kaçmaz 7. Csere: Hürriyet (liberó), Şendir, Mumcular 5. Szövetségi edző: Raşit Berk Inan A csoport állása: 1. Törökország 9 pont (9:0 szettarány), 2. Magyarország 6 pont (6:3) 3. Albánia 3 pont (3:6), 4. Ukrajna 0 pont (0:9)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.