UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-04-25 13:49

Vízilabda: nagy lépések a korosztályos bajnokságok nyolcas döntői felé

Az FTC, a Szeged és az OSC Újbuda mindhárom korosztályban fontos lépést tett a fiú vízilabda-bajnokságok nyolcas döntői felé, összességében a Szolnok és a Pécs párharca tűnik a legszorosabbnak.

A múlt hét végén fokozódtak az izgalmak a fiú korosztályos vízilabda-bajnokságokban, hiszen négy párharc is a nyolcas döntőbe jutásért kezdődött.

A felnőttválogatott-kerettag Molnár Erik is segítette az FTC ifjúsági csapatát Forrás: fradi.hu
A felnőttválogatott-kerettag Molnár Erik is segítette az FTC ifjúsági csapatát Forrás: fradi.hu
A KSI, az UVSE, a BVSC-Zugló és a Vasas mindhárom korosztályban készülhet a nyolcas döntőre, és már mellettük is van olyan együttes, amely az érmeket osztó, évad végi minitornán érezheti magát. A továbbjutáshoz két győzelemre van szükség. A ifjúsági korosztályban az FTC 18–3-ra lépte le a Honvédot, a hazai csapatból Molnár Erik és Varga Vince is négy gólig jutott. A meccs képe alapján az is meglepetés lenne, ha a Honvéd a harmadik találkozót ki tudná harcolni a visszavágón. Hasonlóan fölényesen nyert a Szeged a Debrecen ellen. Az SZVPS 17–7-es sikeréből, Lakatos Soma hat góllal vette ki a részét. Értékes, 13–9-es győzelmet aratott a Pécs a Szolnok vendégeként. A PSN Zrt. gárdájából Aranyi Attila öt találatig jutott, így a mecsekaljaiak hazai környezetben juthatnak a legjobb nyolc közé. És előnybe került az OSC Újbuda is az Egerrel szemben. A hazaiak közül Berényi Balázs és Vigvári Vince volt a legeredményesebb, három-három gólt lőttek a 10–6-ra végződő meccsen, melyen az OSC az utolsó negyedben lépett el (4–0) kihívójától. A fiatalabb korosztályokban is potyogtak a gólok. Érdekesség, hogy az FTC a serdülők között is 18–3-ra győzte le a Honvédot.

Ifjúsági bajnokság, rájátszás a nyolcas döntőért 1. mérkőzés FTC–Budapesti Honvéd 18–3 Szeged–Debrecen 17–7 Szolnok–Pécs 9–13 OSC Újbuda–Eger 10–6 Serdülőbajnokság, rájátszás a nyolcas döntőért 1. mérkőzés FTC–Budapesti Honvéd 18–3 Szeged–Debrecen 17–1 Szolnok–Pécs 9–5 OSC Újbuda–Eger 18–4 Gyermekbajnokság, rájátszás a nyolcas döntőért 1. mérkőzés FTC–Budapesti Honvéd 14–8 Szeged–Debrecen 18–10 Szolnok–Pécs 11–10 OSC Újbuda–Eger 13–2

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalon.