UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-04-27 17:39

Az U16-os jégkorong-válogatott is bronzérmes lett a Riga-kupán

Egy héttel az U15-ösök után az U16-os nemzeti együttes szerepelt Lettországban a Riga-kupán, és szinte lemásolta az egy évvel fiatalabbak eredményét.

Az első öt akadályt sikerrel vette a Péter Róbert vezette magyar válogatott, legyőzött két lett és egy észt csapatot, az osztrák Hockey Talentst és a finn TuTo-t, míg az utolsó csoportmérkőzésen 2–2-t játszott a HS Rigával – számolt be a Jégkorongblog.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
A mieink rosszabb gólkülönbségük miatt csoportjuk második helyén zártak, az elődöntőben 6–1-re alulmaradtak a lett Ogréval szemben. A bronzmérkőzésen ismét a HS Riga jött szemben, a 2–2-es rendes játékidőt követően a hosszabbítás sem hozott döntést, a büntetőpárbajból a magyar gárda jött ki jobban, Dobos Bálint Péter és Lobenwein Bálint lőtte be a saját rávezetését. A magyar csapat legjobbja a nyolc mérkőzés alatt négy gólig és hat gólpasszig jutó, a finn TuTóban edződő Zimányi Dániel Zsolt volt. A Riga-kupát a lett Ogre nyerte, miután a fináléban 3–0-ra győzte le a lengyel válogatottat. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.