- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Torna: Czifra Bettina Lili remek formában kezdte a szezont, de a világversenyeken még ennél is jobb lenne

A hazai ifjúsági leány tornászok az április 23-án és 24-én, a Budapesten rendezett 26. Matolay Elek-emlékversennyel kezdték meg az idei szezont. A dunaújvárosiak 15 éves reménysége, Czifra Bettina Lili kiválóan teljesített a nemzetközi mezőnyt felvonultató versenyen, hiszen az egyéni összetettben (49.300) és a csapatversenyben is aranyérmet szerzett a Központi Tornacsarnokban. Ráadásul közel járt egyéni legjobbjához, ami az összpontszámot illeti. Majd a másnapi szerenkénti finálékban felemás korláton újabb elsőséget gyűjtött be (11.900), míg a talajon (11.900) és a gerendán (11.700) a dobogó második fokára állhatott fel.

Czifra Bettina Lili a dobogó tetején az ifik között a Matolay Elek-emlékversenyen [1]

Czifra Bettina Lili a dobogó tetején az ifik között a Matolay Elek-emlékversenyen

„Úgy érzem, sikerült kihoznom magamból a maximumot, még talán többet is, mint amit előzetesen remélhettem. Az egyéni összetett győzelemnek örülök a legjobban. Az első napon a felemás korláton és a talajon is sikerült közel tökéletes gyakorlatot bemutatnom, illetve a gerendával is elégedett voltam összességében. Sajnos a szerenkénti döntőkben becsúszott egy-két kisebb rontás, így nem sikerült megismételni az előző napi pontszámokat, de nagyon örülök, hogy ezzel együtt is egy arany- és két ezüstöt tudtam nyerni vasárnap” – nyilatkozta Czifra az Utánpótlássportnak.

Trenka János és Badics Réka tanítványának a téli hónapok kemény munkája abszolút meghozta a gyümölcsét, valamennyi szeren látványosan előrelépett a korábbiakhoz képest, de főleg felemás korláton és talajon.

„A héten szombaton a szerenkénti bajnoksággal folytatjuk, ahol ugrásban nem fogok indulni, viszont a másik három szeren mindenképpen győzni szeretnék – mondta Lili. – A fő célom idén az EYOF-on, illetve az Európa-bajnokságon a lehető legjobb formámat mutassam. A világversenyeknek már új gyakorlattal szeretnek neki vágni, magasabb nehézségi pontszámokkal. Sokkal dolgoztunk már a nehezebb elemeken a téli felkészülés alatt, de ezeket egyelőre versenyen még nem mutattam be. Bízom benne, hogy nyárra sikerül tökéletesíteni őket.”

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN [2] a sportági aloldalunkon.