UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-04-30 14:47

Cselgáncs: Keller Rebeka mentálisan fejlődött a legtöbbet, ezt a junior-világversenyeken is igazolná

Az Ippon Judo SE Tatabánya 19 éves ígérete, Keller Rebeka parádés formában kezdte az idei nemzetközi versenyszezont, hiszen a lignanói junior Európa-kupán aranyérmet szerzett az 52 kilósok mezőnyében. Csernoviczki Csaba tanítványa pályafutása legnagyobb sikerét érte el ezzel, azonban korántsem állna meg itt, a korosztályos Eb-n és a vb-n is bizonyítana.

A magyar juniorkorú cselgáncsozók áprilisban Lignanóban kezdték meg a korosztályos Európa-kupa-versenyek sorát. A mieink öt érmet – közte egy aranyat – nyertek Olaszországban. Az egyetlen magyar elsőség a tatabányai Keller Rebeka nevéhez fűződött az 52 kilósok küzdelmeiben, aki korábban még dobogóra sem állhatott ezen a szinten.

Keller Rebeka (balról a második) aranyéremmel a nyakában Lignanóban Forrás: EJU
Keller Rebeka (balról a második) aranyéremmel a nyakában Lignanóban Forrás: EJU
„Előzetesen egyáltalán nem számítottam rá, hogy ilyen nagy sikerrel kezdhetem idén a nemzetközi versenyeket. Korábban még az éremszerzés sem jött össze az Európa-kupákon, az ötödik hely volt a legtöbb, most viszont hirtelen azon kaptam magam, hogy bejutottam a döntőbe. Majd a fináléban is úgy mentem fel a tatamira, hogy lesz, ami lesz, nem stresszeltem, csak próbáltam a legjobbamat nyújtani, és ez remekül bevált. Igazából váratlanul jól alakult minden Olaszországban, de nagyon élveztem minden percét" – nyilatkozta Keller az Utánpótlássportnak. Az Ippon Judo SE Tatabánya 19 éves versenyzője a lignanói viadal előtt közel három évig nem nyert aranyérmet sem hazai, sem nemzetközi porondon, így ez a siker hatalmas lendületet ad neki a továbbiakra. „Nyilvánvalóan, a dzsúdóban is előreléptem az előző évhez képest, de mentálisan fejlődtem a legtöbbet. Úgy érzem, tavaly többször is ezen múlott a jobb szereplés, fejben nem voltam elég stabil, viszont mostanra megtaláltam a módját, hogyan tudok ebben is jobb lenni. Fizikailag még a mostaninál is erősebben, de ugyanezzel a felfogással szeretnék majd neki vágni az augusztusi junior-világbajnokságnak, illetve a szeptemberi Eb-nek. Persze a világversenyeken jóval erősebb mezőny várhat, de rendkívül motivál, hogy bebizonyítsam mire vagyok képes a legjobbak ellen" – fogalmazott Rebeka.
Keller Rebeka Forrás: EJU
Keller Rebeka Forrás: EJU
A múlt heti, győri junior országos bajnokságot ugyan kisebb betegség miatt kihagyta, de ez hosszú távon nem befolyásolja a felkészülését, amelyben edzője, Csernoviczki Csaba mellett az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok klasszis klubtársa, Csernoviczki Éva is nagyban segíti, aki nemrégiben szintén edzősködni kezdett. „Hosszú évek óta együtt edzünk Évivel, és ez rengeteget segít nekem a mindennapi fejlődésben, hiszen ilyen kiváló edzőpartner nem sok fiatalnak adatik meg itthon, de akár külföldön sem. Bár ő egy kategóriával lejjebb, a negyvennyolc kilósok mezőnyében versenyzett az egész pályafutása alatt, de normál esetben nincs nagy különbség a súlyunk között, így tényleg hihetetlenül hasznos minden edzés, amikor vele készülhetek. Az elmúlt időszakban több ideje jut már az edzői feladatokra is, velem egyaránt többet foglalkozik, amelynek abszolút érzem a pozitív hatását." További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.