UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2022-05-02 17:08

Tekvondó: Márton Luana megint verhetetlen volt

Hovatovább természetesnek tekinthető, hogy amelyik tekvondóversenyen a Márton ikrek elindulnak, ott súlycsoportjukban másnak nem terem babér. Az viszont majdhogynem természetellenes, ha a 16 éves lányok közül csak egyikük lép tatamira az olimpiai programban is szereplő koreai küzdősport valamely kiemelt korosztályos eseményén, mint amilyennek például a Swedish Open, a svédek hagyományos nyílt nemzetközi viadala is számít. Márpedig Stockholmban ezúttal csupán Luana állt rajthoz, Viviana sérülés miatt távol maradni kényszerült az elmúlt hétvégi erőpróbáról, csak a nézőtérről figyelhette testvére diadalmenetét.

A magyar tekvondósport Madridban élő és készülő tinédzser sztárjai, a Márton nővérek a víkendet a svéd fővárosban töltötték, de míg a munka ünnepén, május elsején Luana dolgozott, azaz versenyzett, Viviana kényszerpihenőt tartott. Amint azt édesapjuk, Márton Zsolt honlapunknak elmondta, Vivire több hónapos versenyszünet vár, mivel az orvosi diagnózis szerint az április eleji spanyol Grand Prix-n keresztszalag-szakadást szenvedett.

: Luana (jobbra) újfent aranyat nyert, Vivianát ezúttal sérülés akadályozta meg az éremszerzésben Forrás: wtftaekwondo.hu

: Luana (jobbra) újfent aranyat nyert, Vivianát ezúttal sérülés akadályozta meg az éremszerzésben Forrás: wtftaekwondo.hu

„Nem emlékszem, hogy valaha is előfordult volna ilyen, komoly versenyen pedig bizonyosan soha sem esett még meg, hogy ne indulhatott volna el mindkét lányom... Nehezen viseltük a helyzetet, Luana és a műtét elő álló Viviana egyformán rosszul érezte magát a másik nélkül, hogy nem edzhettek és nem versenyezhettek együtt...” A bántó helyzet dacára Luana – testvéréért is küzdve – remekelt a Solnahallenben, ahol amúgy 58 országot reprezentáló 750 tekvondós alkotta a teljes mezőnyt. A juniorok 23 indulót felvonultató 59 kilogrammos súlycsoportjában a Vivianánál pár perccel idősebb nővér négy meccset nyert, s akárcsak a márciusi Belga Nagydíjon, majd a már említett Spanyol Nagydíjon, a svéd fővárosban sem állt meg az első helyig. Még a döntő sem hozott szoros küzdelmet: a magyar lány 14-8-ra verte a görög Styliani Marentakit. A Svéd Openen még egy magyar érem született, mégpedig a 19 esztendős Józsa Levente jóvoltából.  A felnőttek 68 kilogrammos kategóriájában három meccset is nagy fölénnyel nyerve jutott az elődöntőbe, a fináléba kerülésért kiírt mérkőzésre azonban már nem állt ki – elővigyázatosságból. Tudniillik május közepén Manchesterben Európa-bajnokság vár rá, s nem akart megsérülni, így aztán veretlenül lett bronzérmes Stockholmban. További korosztályos hírek TEKVONDÓBAN a sportági aloldalunkon.