UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-05-06 12:01

Röplabda: kisorsolták az U17-es lányok Eb-csoportját

Az U17-es leány röplabda-válogatott Finnország, Lengyelország, Olaszország, Szlovénia és Törökország nemzeti csapatával került egy csoportba a korosztály csehországi Európa-bajnokságán.

Az Európai Röplabda Konföderáció luxembourgi székhelyén megtartották az idei csehországi leány U17-es Európa-bajnokság sorsolását, amelyre a magyar válogatott is sikerrel kvalifikálta magát – számol be a hazai szövetség honlapja, a hunvolley.hu.

Az U17-es leányválogatott a csehországi Eb-re készül Forrás: hunvolley.hu
Az U17-es leányválogatott a csehországi Eb-re készül Forrás: hunvolley.hu
Kőnig Gábor csapata – amely a tavalyi magyar-szlovák közös rendezésű U16-os Eb-n a hetedik helyen végzett – a kettes csoportba került Finnország, Lengyelország, Olaszország, Szlovénia és Törökország társaságában. A csoport meccseit Prostejovban játsszák, míg a másik hatos meccseit Hradec Kralovéban rendezik, ahol a házigazda csehek mellett Bulgária, Hollandia, Horvátország, Németország és Szerbia szerepelnek majd. Az Eb-t július 16. és 24. között rendezik. A csoportokból az első két csapat jut majd az elődöntőbe, a 3. és 4. helyezettek pedig az 5-8. helyért játszanak tovább. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.