- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: az U16-os válogatott legyőzte a finneket

A magyar U16-os labdarúgó-válogatott a szerbiai UEFA fejlesztési torna második játéknapján a finnekkel találkozott. Belvon Attila együttese a házigazda szerbektől 2–1-re kikapott csütörtökön, így szombaton szeretett volna javítani.

Az U16-os válogatott legyőzte a finneket Forrás: mlsz.hu [1]

Az U16-os válogatott legyőzte a finneket  •  Forrás: mlsz.hu

A hazai szövetség beszámolója [2] szerint két kezdeményező felfogású csapat játszott egymással, ám mindkét oldalon viszonylag sok volt a pontatlanság. A magyar válogatott veszélyesebben játszott, és a 20. percben Vindnyánszky Mátyás találatával a vezetést is megszerezte, majd a 23. percben Bagi Ádám fejesével már kettő volt a magyar előny. A finnek a szünet előtt szöglet után szépítettek, de a fordulást követően Molnár Csaba szép szóló végén visszaállította a kétgólos különbséget. A hajrában az is belefért, hogy Radnóti Dániel öngólt vétsen, 3–2-re nyert a magyar csapat.

„Furcsa kettősség van bennem a mérkőzés után, egyrészt örülök a győzelemnek, másrészt viszont a teljesítményünk kapcsán bőven van hiányérzetem, az elmúlt időszakban szinte mindegyik mérkőzésünkön jobbak voltunk játékban, mint ma. Tompábbak voltunk a szokásosnál, ez dinamikában és a technikai hibák számában is megmutatkozott, de bízom benne, hogy a keddi, szlovákok elleni mérkőzésen már ismét a szebbik arcát mutatja a csapat – értékelt a mérkőzést követően Belvon Attila szövetségi edző az mlsz.hu [2]-nak.

UEFA FEJLESZTÉSI TORNA, SZERBIA
Magyarország–Finnország 3–2 (2–1)

Magyarország: Radnóti Dániel – Almomani Nathániel (Ásványi Domonkos, 46.), Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik, Lajcsik Vencel – Fenyő Noah, Tóth Levente, Bagi Ádám (Kern Martin, 63.) – Varga Zétény (Galántai Tamás, 46.), Vidnyánszky Mátyás (Simon Benedek, 63.), Molnár Csaba (Somfalvi Bence, 63.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.