- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Öttusa: Bauer Blanka és Viczián Bence nyert az utánpótlás ob-n

Pénteken és szombaton Budapesten rendezték az öttusázók Gérecz Attila Emlékversenyét, amely hagyományosan az utánpótlás országos bajnokság is egyben. A viadalon az U24-es korosztály, azaz még az 1999-ben született versenyzők is elindulhattak, ám főként a fiatalabb évjáratokkal találkozhattunk a mezőnyökben.

Bauer Blanka maga mögé utasította a női mezőnyt Fotó: Federação Portuguesa do Pentatlo Moderno/ João Pere [1]

Bauer Blanka maga mögé utasította a női mezőnyt  •  Fotó: Federação Portuguesa do Pentatlo Moderno/ João Pere

A hazai szövetség eredményközlése szerint a női megméretésen a Budapesti Honvéd 16 éves ígérete, Bauer Blanka teljesített a legjobban, aki a visszafogottabb vívását leszámítva minden számban az élmezőnyhöz tartozott, a kombinált számban pedig (lövészettel egybekötött futás) a legjobb időt érte el. Bauer 56 másodperc hátrányt dolgozott le az aranyért a futásával (1417). A második helyen a még 16. születésnapját csak a hónap végén ünneplő Trion SC-s reménység, Mészáros Emma végzett (1406), míg a bronzérmet a Volán Fehérvárt erősítő, 17 esztendős Gyugyi Laura érdemelte ki (1398).

A férfiversenyben kettős Trion-siker született. Az aranyérem a 20 éves Viczián Bencéé lett, aki lovaglásban az ötödik, úszásban a negyedik, vívásban a harmadik, a kombinált számban pedig a másodikként zárt, és így „csökkentve” a helyezéseit ért oda összesítésben az első pozícióba (1565). Klubtársa, a 18 éves Gáll András szokásához híven megnyerte a „kombit”, ám emellett is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és megérdemelten szerzett ezüstöt (1556). A harmadik helyen a KSI színeiben versenyző Koleszár Mihály végzett, szintén stabil szerepléssel.

A csapatversenyt mindkét nemnél a Volán Fehérvár A együttes nyerte. A nőknél Gyugyi Laura, Walthier Laura, Temesi Zara, a férfiaknál Salga Gergő, Bárány Péter András, Csák Milán összetételben.

A részletes eredmények ITT [2] érhetők el.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.