UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-05-12 08:52

Asztalitenisz: mintha mi sem történt volna, a tavalyi átalakulás után a Statisztika továbbra is szállítja a sikereket

A nagy múltú női asztaliteniszklub, a Statisztika PSC régi formájában a múlt nyáron befejezte működését. Majd hasonló néven és változatlan helyszínen – immáron szövetségi támogatással – folytatta a rendkívül sikeres nevelő munkát; a Marczibányi téri fiatalok nemrégiben a korosztályos ob-n taroltak.

Két éve ilyenkor jelentek meg az első cikkek, hogy a magyar sporttörténelem emblematikus szakosztályainak egyike, a 25-szörös BEK-győztes, számos Európa-bajnokot és kontinensbajnoki érmest nevelő női asztaliteniszklub, a Statisztika PSC megszűnhet. Ez végül tényleg bekövetkezett: a hosszú évtizedeken át Ormai László vezetésével működő egyesület 2021. június 30-án – papíron – bezárta a kapuit. Azonban az ikonikussá vált név korántsem tűnt el a sportágból: a játékosok és a szakmai stáb tagjai a hazai szövetség támogatásával megalakuló Statisztika Utánpótlás Asztalitenisz Klubban ugyanott folytathatták a munkát. A korábbi háromszoros Európa-bajnok klasszis, Oláh Zsuzsa vezette Marczibányi téri lányok – a hagyományokhoz méltón – manapság is szállítják a sikereket. Az áprilisi korosztályos ob-n kilenc aranyérmet nyertek, és az éremtáblázat élén zártak.

A korosztályos ob-n remeklő statisztikás lányok az előtérben. Balról: Hudák Dorina, Barcsai Sophie, Dohóczki Nóra, Molnár Kendra. A háttérben az edzők:  Futó-Molnár Ferenc, Dohóczki Tamás, Oláh Zsuzsa Forrás: Statisztika UAK
A korosztályos ob-n remeklő statisztikás lányok az előtérben. Balról: Hudák Dorina, Barcsai Sophie, Dohóczki Nóra, Molnár Kendra. A háttérben az edzők: Futó-Molnár Ferenc, Dohóczki Tamás, Oláh Zsuzsa Forrás: Statisztika UAK
„Az átalakulással komoly változások jártak együtt. Most kevesebb pénzből gazdálkodunk, mint korábban, ezért a kiadásokra sokkal jobban oda kell figyelnünk. Ugyanakkor már annak is örülünk, hogy egyáltalán működhetünk, hiszen a PSC megszűnése előtt hatalmas bizonytalanság vett körül minket. Emiatt volt nagyon fontos, hogy az újrainduláskor minden feltételt biztosított a szövetség – nyilatkozta Oláh Zsuzsa vezetőedző az Utánpótlássportnak. – Eleinte néhány szervezeti változtatást kellett eszközölnünk, mert szakosztályunk vezetője, Fülöp István nyugdíjba ment, Ormai Laci bácsi pedig – aki a háttérből az utolsó hónapokban is irányította a klubot – visszavonult. A megnövekedett feladatokat a szövetség női utánpótlás-szakágvezetőjeként is tevékenykedő Türei Ferenc kollégámmal osztottuk meg. Így a lehetőségekhez képest – bár más keretek között – nagyjából sikerült át- és megmenteni a régi Statisztikát.” Hogy mennyire sikerült, azt jól mutatja: a klub színeiben Barcsai Sophie (U13 és U15), Hudák Dorina (U17), valamint Molnár Kendra (U19) is országos bajnoki címet szerzett egyesben, míg az újonckorú Dohóczki Nóra négy korosztályban – közte a 19 évesek mezőnyében – is dobogóra állhatott az ob-n. Így szinte biztosan mind a négyen ott lehetnek a magyar válogatott keretében a nyári, belgrádi serdülő és ifjúsági Eb-n. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.