UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-05-14 16:32

Ökölvívás: már a franciaországi Gymnasiade helyszínén készülnek a magyar versenyzők

Május 16-án kezdődnek az ökölvívók küzdelmei a franciaországi Gymnasiadén; a 16-18 évesek számára kiírt nemzetközi tornán nyolc fiatal fogja képviselni a magyar színeket.

Hivatalosan május 14-től 21-ig tart a franciaországi Gymnasiade, amely a 16-18 évesek esetében a világ legnagyobb multisport-eseményének számít. A fiatalok a parasportolók kategóriáival együtt összesen húsz sportágban mérhetik össze a tudásukat; a magyar csapat rekordot jelentő nyolcvanöt ifjú indulóval vág neki a tornának, közülük nyolcan az ökölvívók táborát erősítik.

A franciaországi Gymnasiadén résztvevő magyar különítmény Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A franciaországi Gymnasiadén résztvevő magyar különítmény Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A bokszolók különítménye szombat hajnalban utazott el Franciaországba, és már a helyszínen várják a vasárnap délutáni megnyitót, illetve az első hétfői mérkőzéseket. A magyarok összetétele a következőképp néz ki: Pap Kata, Dévényi Izabel, Buza Rafael, Gémes Levente, Petrimán Milán, Kiss Sándor, Énekes Dominik mellett az áprilisi ifjúsági Eb-n bronzérmet szerző Kovács Nikolett is bizonyíthat, aki nemrég az Utánpótlássportnak adott nyilatkozatában elmondta, izgatott az esemény miatt, alig várja, hogy ringbe léphessen. A fiatalokat a két edző, Ács József és Botos Tibor vezeti. Az ökölvívók részletes programja ITT érhető el. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.