UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-05-25 14:57

Kosár: Király Martin MVP-teljesítménye elengedhetetlen volt a pécsi serdülők aranyérméhez

Az országos döntőben házigazdaként szereplő NKA Pécs kosárlabdacsapata szerezte meg a serdülő fiúbajnoki címet az elmúlt hét végén. A Vasas elleni fináléban – a mezőny legjobbjaként – 15 pontig jutó, és az MVP-címet is elnyerő Király Martint kérdeztük a győztes pécsi részről.

Ahogyan arról beszámoltunk, izgalmas és fordulatos meccsen az NKA Pécs 75–67-re legyőzte a Vasas Akadémiát a serdülő fiú kosarasok bajnoki döntőjében, így a rendezőként szereplő Nemzeti Kosárlabda Akadémia már a harmadik korosztályos aranyérmét ünnepelhette az elmúlt hetekben: az U20-as, illetve az U16-os után az U14-esek között is legjobbnak bizonyultak a Rátgéber-tanítványok. (És még nincs vége minden sorozatnak: a címvédő juniorok zárhatják a sort Debrecenben...)

Király Martin lett a döntő legértékesebb játékosa a serdülők döntőjében Forrás: NKA Pécs
Király Martin lett a döntő legértékesebb játékosa a serdülők döntőjében Forrás: NKA Pécs
A Bolyos Róbert vezette serdülők bajnoki címében oroszlánrésze volt Király Martinnak, aki a négynapos országos döntő alatt a legfontosabb találkozón, a fináléban hozta a legjobb formáját: az egész mezőny legeredményesebb játékosaként 15 ponttal zárt, valamint 6 lepattanót, 2 gólpasszt és 1 szerzett labdát is beletett a közösbe, ezzel abszolút megérdemelten választották meg a döntő MVP-jének. „Összességében mi voltunk a jobb csapat, de nagyon hullámzóan alakult a Vasas elleni döntő. Kiválóan kezdtünk, néhány perc után már 10–1-re is vezettünk, viszont ekkor a Vasas letámadása alaposan megzavart minket, és az első negyed végére már az ellenfélnél volt az előny. A második tíz perc leginkább arról szólt, hogy próbáltuk tartani a lépést, végül kétpontos hátrányban mehettünk el a félidőre. Majd a nagyszünetet követően már egyértelműen mi irányítottuk a meccset, a végjátékban pedig nem is adtunk esélyt a Vasasnak. Nagyon egységesen, csapatként hoztuk le a döntőt, mindenki hozzátette a magáét. Fantasztikus élmény volt hazai pályán bajnoki címet ünnepelni!" – nyilatkozta Király az Utánpótlássportnak. A korosztályos magyar bajnoki címet bezsebelő együttes egy hónappal ezelőtt – bravúros teljesítménnyel – az EYBL-sorozatot is megnyerte, ezzel a pécsiek U14-es alakulata gyakorlatilag tökéletes évadot zárt. „Tavaly nyáron több új, meghatározó játékos is érkezett a csapathoz, éppen ezért ősszel kellett néhány hét, akár hónap is, hogy összeszokjunk, megtalálja mindenki a saját szerepét, de a remek edzői stábnak köszönhetően a tavaszi szezonra abszolút összeállt minden: a támadójátékunk és a védekezés is jól működött." További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.