UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2022-05-26 18:48

Triatlon: az Európa-kupa után az Európa-bajnokságon érnének el sikereket a hazai utánpótlás legjobbjai

Tizenkilenc magyar fiatal indul a péntektől vasárnapig, a lengyelországi Olsztynban rendezendő U23-as és junior Európa-bajnokságon.

Pénteken startol Lengyelországban az utánpótláskorú triatlonosok legfontosabb nemzetközi versenyeinek egyike, az U23-as és junior Európa-bajnokság. A magyar válogatott nagy küldöttséggel tizenkilenc versenyzővel utazott el a kontinensviadalra.

Kropkó Márta a törökországi junior Európa-kupa versenyen már győzött az idén Forrás: ETU
Kropkó Márta a törökországi junior Európa-kupa versenyen már győzött az idén Forrás: ETU
Ahogyan azt már a korosztályos eseményeken megszokhattuk, ezúttal is lehet magyar éremesélyekről beszélni, ráadásul legjobbjaink nincsenek is rossz formában, a junior Európa-kupa sorozat áprilisi, törökországi állomásán Kropkó Márta arany-, Kovács Gyula pedig bronzérmet nyert. Pénteken rendezik az egyéni elődöntőket, szombaton következnek a döntők, vasárnap pedig a junior mixváltók versenyét tartják.

Magyar indulók az U23-as és junior triatlon Európa-bajnokságon: U23 Férfiak: Dobi Gergő, Dévay Zsombor, Kiss Gergely, Sinkó-Uribe Ábel Nők: Bukovszki Tünde, Holánszky Laura, Peszleg Dominika, Putnóczki Dorka Junior Fiúk: Hóbor Zalán, Kárpáti Ákos, Kovács Gyula, Kropkó Márton, Soós Gergő Gyula, Trungel-Nagy Kolos Lányok: Dobi Lili, Kropkó Márta, Nádas Romina, Papp Laura Inez, Pusztai Dóra

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.