UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-05-28 18:48

Kézilabda: az FTC nyerte az ifjúsági, a NEKA a serdülőaranyat a leány Final Fourban

Az elmúlt két napban Szigetszentmiklóson tartották a korosztályos leány kézilabda-bajnokság négyes döntőit: az ifjúságiak között a Ferencváros, a serdülők mezőnyében a NEKA győzött, ezzel megismétlődött a két évvel ezelőtti eredmény.

Pénteken és szombaton kétéves szünet után tartották meg újra az utánpótlásbajnoki négyes döntőket az újonnan épült szigetszentmiklósi SZKSK Csarnokban. Az ifjúsági és serdülő Final Fourba ezúttal öt különböző egyesület került be: a NEKA, az FTC és a DVSC két-két, a Szombathely és az Érd pedig egy-egy csapattal.

Az FTC két magabiztos győzelemmel nyerte meg az ifjúsági bajnoki címet Forrás: fradi.hu
Az FTC két magabiztos győzelemmel nyerte meg az ifjúsági bajnoki címet Forrás: fradi.hu
Az ifjúságiak között a pénteki első elődöntőben a címvédő Ferencváros magabiztosan, hét góllal (33–26) múlta felül a Szombathelyt, a NEKA–DVSC összecsapáson ellenben végig kiegyenlített küzdelem folyt, hatvan perc után nem is tudtak dönteni a felek (22–22), végül hétméteresekkel a hajdúságiak léptek tovább. Küzdelemből másnap is jelesre vizsgázott Kudor Kitti együttese, ám a Simics Judit vezette zöld-fehérek magabiztosan kézben tartották a döntőt. A 15–10-es első félidő után bár kapaszkodtak a debreceniek, valójában reális esélyük nem volt az egyenlítésre, így bajnok lett az FTC (28–24). A harmadik helyet magbiztos győzelemmel szerezte meg a NEKA.
A NEKA kiemelkedett a serdülőmezőnyből Forrás: NEKA
A NEKA kiemelkedett a serdülőmezőnyből Forrás: NEKA
A serdülők mezőnyében szintén egy sima és egy szoros mérkőzést játszottak pénteken: a NEKA kilenccel múlta felül a Debrecent (33–24), az FTC viszont csupán eggyel az Érdet (29–28). A döntő előtt ezért a balatonbogláriak látszottak esélyesebbnek, ezt pedig a mérkőzés igazolta is: ifj. Kiss Szilárd csapata szinte végig irányított, 15–9-es első harminc perc után magabiztosan, 29–22-re nyert, így két év után ismét a Nemzeti Kézilabda Akadémia vihette haza a serdülőaranyat. A bronzérem a DVSC-é lett.

Utánpótlás leánybajnokság, négyes döntő, Szigetszentmiklós Ifjúságiak Döntő: FTC–DVSC 28–24 (15–10) A 3. helyért: NEKA–Szombathely 27–19 (20–9) Serdülők NEKA–FTC 29–22 (15–9) A 3. helyért: DVSC–Érd 33–30 (16–14)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.