- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Sportlövészet: remek magyar szereplés az ifjúsági Eb-selejtezőn

Nagyszerűen szerepelt a magyar légpuskás és a légpisztolyos válogatott az ifjúsági csapat Európa-bajnokság Innsbruckban rendezett nyugati selejtezőkörében.

Remek magyar szereplés az ifi Eb-selejtezőn Forrás: MSSZ [1]

Remek magyar szereplés az ifi Eb-selejtezőn  •  Forrás: MSSZ

A légpuskás csapat Toma Réka, Vintze Regina, Ferik Csilla, Rácz Áron, Mlinkovics Máté és Varga Botond összeállításban a spanyol, az olasz és az osztrák együttest is legyőzte, egyedül a csehek ellen ért el döntetlent, de így a csoportja élén végzett.

A légpisztolyos egység Kálóczi Regina, Zsigmond-Selyeby Ágnes, Ozsváth Réka, Szalma Bence, Tóth Braun Márton és Kiss Gergely László felállásban ugyanazon országok ellen küzdött, mint a légpuskás. A magyar fiatalok az osztrákokat és a spanyolokat magabiztosan győzték le, az olaszok, valamint a csehek elleni mérkőzéseket követően pedig a harmadik helyen zártak.

Forrás: ESC [2]

 •  Forrás: ESC

Az Európa-bajnokság nyolcas döntőit  [3]szeptember 30. és október 2. között Budapesten, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendezik. A legutóbbi ilyen eseménynek is a magyar főváros adott otthont, és akkor mindkét hazai nemzeti együttes aranyérmes lett, így a selejtezők eredményeitől függetlenül, címvédőként jogosult az indulásra.

A kvalifikációs versenyek eredményei [4]alapján a légpuskások között Magyarország, Norvégia, Olaszország, Csehország, Észtország, Svédország, Ukrajna és Szerbia, a légpisztolyos viadalon Magyarország, Olaszország, Lengyelország, Litvánia, Svédország, Spanyolország, Ukrajna és Szerbia lehet ott az Eb-döntőben.

A részletes eredmények ITT [5] érhetők el.

További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN [6] a sportági aloldalunkon.