UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-06-04 20:38

Torna: a nehézségekkel teli hónapok után Molnár Botond elszántan készül az Eb-re

Az év első felében a Győri AC 17 éves tornászát, Molnár Botondot előbb a koronavírus, majd a súlyos bokasérülése kényszerítette hosszabb kihagyásra. Az ifjúsági Eb-ezüstérmes fiatal mostanra ismét egészséges, és reméli, már semmi nem fogja megzavarni a felkészülését az augusztusi korosztályos Európa-bajnokságig.

Molnár Botond kirobbanó formában zárta az elmúlt esztendőt, ugyanis mindössze 17 évesen, még ifjúságikorúként győzött a felnőttek között a győri Mesterfokú-bajnokság összetett versenyében. Azonban a sikerszéria nem folytatódott idén, sőt helyette balszerencse-sorozat áldozata lett a csapatban korosztályos Európa-bajnoki ezüstérmes tehetség.

A nehézségek után Molnár Botond (jobbra) szeme előtt már csak az ifi Eb lebeg Fotó: Susán Viki
A nehézségek után Molnár Botond (jobbra) szeme előtt már csak az ifi Eb lebeg Fotó: Susán Viki
„Úgy indult az évem, hogy januárban elkaptam a covidot, ráadásul nemcsak tünetmentesen ment át rajtam, hanem alaposan megviselt a betegség, egy hónapra teljesen le kellett álljak. Majd február második felében ismét elkezdtem edzeni, viszont két hétre rá megint lebetegedtem, emiatt szintén kihagytam egy hetet – nyilatkozta Molnár a megpróbáltatásiról az Utánpótlássportnak. – Ezt követően egy pillanatra azt hittem, már túl vagyok a nehézségeken, de ekkor jött a sérülésem. Április közepén az egyik edzésen olyan szerencsétlenül érkeztem le az ugrásomból, hogy részleges bokaszalag-szakadást szenvedtem." A Győri AC reménységére ezután újabb hosszú kihagyás várt, amely miatt több nemzetközi versenytől is távolmaradt, így például a májusi, normandiai Gymnasiadén sem lehetett ott. „Nehéz időszakon vagyok túl. Remélem, most már elkerülnek a problémák. A rehabilitáció után nagyjából két hete kezdhettem el teljes intenzitással tornázni. Egyre jobb a lábam, most már újra dolgozhatok a talajgyakorlatomon, illetve az ugrásokat is csinálhatom. Az a célom, hogy a június végi Budapest-kupán már közel százszázalékos állapotban versenyezhessek. A csúcsformámat pedig az augusztusi ifi Európa-bajnokságra szeretném időzíteni." További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.