UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-06-10 12:11

Atlétika: parádés versenyeket hozhat az U18-as országos bajnokság

Az U18-as atléták szekszárdi országos bajnokságán a fiatalok népes és erős mezőnyökben hozhatják ki magukból a legjobbat.

Szombaton és vasárnap a Szekszárdi Atlétikai Centrum ad otthont az U18-as atléták legrangosabb hazai seregszemléjének, az országos bajnokságnak. Ez a korosztály az, amely az idén duplán kerül fókuszba, hiszen a legjelesebb képviselőit a július eleji, jeruzsálemi U18-as Európa-bajnokságon, majd a nem sokkal későbbi, besztercebányai EYOF-on is láthatjuk (utóbbi csak a 2006-ban születetteket érinti).

Parádés versenyeket hozhat az U18-as országos bajnokság Fotó: Ambrus László
Parádés versenyeket hozhat az U18-as országos bajnokság Fotó: Ambrus László
Scherer Tamás, a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás-szakreferense is biztató eredményekben reménykedve várja az ob-t. „A nevezések alapján népes és erős mezőnyök gyűltek össze, így igazán színvonalas versenyekre számítok. Az U18-as Eb-re két, szinttel rendelkező fiatalt tudunk kivinni, de vannak olyan versenyszámok, amelyekben négyen-öten is teljesítették a szintet. Ezért is várhatóak nagyon kiélezett küzdelmek. Ám mindenekelőtt azt szeretném, hogy az atlétáink érezzék jól magukat a bőrükben és élvezzék a versenyzést. Ha ez teljesül, akkor parádés esemény van kilátásban.”
Scherer Tamás kiélezett, színvonalas versenyekre számít Forrás: Szekszárdi Sportközpont NKFT.
Scherer Tamás kiélezett, színvonalas versenyekre számít Forrás: Szekszárdi Sportközpont NKFT.
Az U18-as Európa-bajnokságra egyébként június 23-ig lehet szintet teljesíteni, így a tinédzserek számára már-már ez az utolsó lehetőség, hogy bebizonyítsák, ott a helyük a kontinensviadalon. Az elmúlt megméretéseken az időjárás nem mindig volt partnere a versenyzőknek, így Scherer Tamás bízik abban, hogy az égiek is hozzájárulnak a kitűnő eredményekhez. Az utánpótlás-referens azt is kiemeli, hogy az atlétáknak már különösen oda kell figyelniük a formaidőzítésre, hiszen az Eb-ig nagyjából három hét van hátra, és közben június 29-én még válogatott viadal is vár a korosztályra Székesfehérváron. Szekszárd tehát készen áll az ob-ra, amelyen az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal sincs kizárva, hogy valamelyik számban akár korosztályos hazai csúcs is születik. „Mindegyik versenyszámot érdeklődéssel várom, többek között nagy izgalmakat, remek teljesítményeket tartogathat a fiúk gerelyhajítása és 1500 métere, valamint a lányok magasugrása is. A korosztályos rekordban is bízhatunk, de én inkább kiegyeznék azzal, ha az Európa-bajnokságon örülhetnénk országos csúcsnak" – zárja a szakember. Az U18-as ob versenykiírása és időrendje ITT, a nevezési lista ITT érhető el. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.