UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-06-14 18:53

Atlétika: várakozásnak megfelelő teljesítmények az U18-as ob-n

Az U18-as atléták szekszárdi országos bajnokságát követően Scherer Tamás utánpótlás-szakreferens összességében elégedetten értékelte a fiatalok teljesítményét.

A múlt hét végén a Szekszárdi Atlétikai Centrumban rendezett U18-as magyar atlétikai bajnokság első és második napja is izgalmas versenyeket hozott, többen duplázni is tudtak az ob-n. A fiataloknak a közelgő U18-as Európa-bajnokságra való szintteljesítésre is ez volt az egyik utolsó lehetőségük.

A székesfehérvári ARAK-os Mészáros Bálint a 200 méter bajnoka lett, míg 100-on ezüstérmet nyert Forrás: ARAK
A székesfehérvári ARAK-os Mészáros Bálint a 200 méter bajnoka lett, míg 100-on ezüstérmet nyert Forrás: ARAK
Scherer Tamás, a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás-szakreferense pozitív érzésekkel tekint vissza a viadalra. „A bajnokság színvonala és eredményei is megfeleltek a várakozásoknak. A körülmények is rendben voltak, talán a gerelyhajítók szenvedtek kicsit a szembeszéllel, de a futó- és az ugrószámoknak kedvezett a széljárás. A fiatalok kitettek magukért, többen kiválóan teljesítettek és remek egyéni csúcsot értek el, így azt hiszem, hogy az edzőkollégák is elégedetten távozhattak Szekszárdról.” Az U18-as Eb-t július 4. és 7. között rendezik az izraeli Jeruzsálemben. A kontinensversenyre versenyszámonként két, szinttel büszkélkedő tinédzser utazhat, így nem csoda, hogy mindenki igyekezett kihozni magából a legtöbbet. „Több fiatalunknak már eddig is megvolt az Eb-szintje, közülük vannak, akik a további jó eredményeikkel megerősítették az Eb-részvételüket, és a korosztály európai ranglistáján is előkelőbb helyre kerültek. Természetesen láthattunk új szintteljesítéseket is, és akadt olyan figyelemreméltó eredmény is, amely az erősebb szél miatt nem minden esetben fogadható el. Összességében kellemes gondot okoz, hogy néhány versenyszámban többen is teljesítették a szinteket, hiszen így van miből válogatni. Nem minden számban van szintesünk, ám hosszútávon számolunk a fiatalokkal. Mindössze 16-17 éves versenyzőkről beszélünk, és akik ott lehetnek az Eb-n, azoknak szeretnénk, hogy még nagyobb lökést adjon a szereplés. Az edzőkkel és a szövetséggel arra törekszünk, hogy az ebben a korban elért jó eredmények csak egy állomást jelentsenek a versenyzőknek, mert a célunk, hogy még sok-sok szép pillanatot éljünk át velük.” Scherer Tamás arról is tájékoztatott, hogy az U18-as Eb-keret a június 20-i szintteljesítési határidő után lesz végleges. Az Eb-t követően, július végén a korosztály 2006-ban született (és a 2007-es U16-osok) jelesebb képviselői már a besztercebányai EYOF-on bizonyíthatnak. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.