- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: az Ajaxot és a PSV-t is megjáró fiatal érkezett a Budafokba

A 21 éves Horváth Olivér a labdarúgó NB II-ben szereplő Budafoki MTE első nyári új igazolása – számolt be róla a klub honlapja [1].

Horváth Olivér (fehérben) Budafokon folytatja Fotó: Földi Imre [2]

Horváth Olivér (fehérben) Budafokon folytatja  •  Fotó: Földi Imre

Az NSO [3] kiemeli, hogy Horváth már gazdag pályafutást tudhat maga mögött. Az MTK-nevelésű játékos nagyon fiatalon légiósnak állt, megfordult Hollandiában, az Ajax és a PSV Eindhoven korosztályos csapataiban, előbbinél John Heitinga, utóbbinál a Manchester United és a Real Madrid korábbi gólvágója, Ruud Van Nistelrooy kezei alatt dolgozhatott. A PSV U21-es csapatával aztán szerepelt a holland másodosztályban is 15 mérkőzésen, majd 2020-ban hazatért Magyarországra nevelőegyesületéhez, az MTK-hoz.

A fővárosiak aztán kölcsönadták a Szombathelyi Haladásnak, majd szerepelt az ETO-ban, míg az előző idényben a III. Kerületi TVE-ben – az óbudaiaknál 31 NB II-es bajnokin egy gólt szerzett. Pályafutása során bemutatkozott az U17-es és az U18-as korosztályos válogatottban is, posztját tekintve a bal oldalon támadóként és védőként is bevethető.

Pozitívan tekintek a közös munkára, várom, hogy kezdődjön az alapozás – ecsetelte Horváth Olivér. – Az első pillanattól nagyon jó benyomást keltett bennem a Budafok, az volt az érzésem, hogy a klub is azt szeretné, ha itt folytatnám a pályafutásomat, és én is úgy érzem, hogy a fejlődésem szempontjából a lehető legjobb dolog, ha Budafokon játszom. A csapattól és saját magamtól is stabil játékot várok az előttünk álló idényben.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [4] a sportági aloldalunkon.