- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Már pattogott a labda

Kedd délelőtt 10 órakor a nemzetközi edzőtáborral megkezdődött a Világfesztivál: a győri Olimpiai Sportpark három termében több, mint száz fiatal végezte a bemelegítő és a labdás gyakorlatokat elismert szakemberek irányításával.

Húsz ország fiataljai szerepelnek a Világfesztiválon Fotó: Mura László [1]

Húsz ország fiataljai szerepelnek a Világfesztiválon  •  Fotó: Mura László

A jó hangulatban telt két és fél órában Karsai Ferenc, az egykoron az osztrák válogatott szakvezetőjeként dolgozó tréner, a mostanáig utolsó európai egyéni világbajnok, Werner Schlager mestere mellett a bajor utánpótlás-válogatott sportigazgatójaként tevékenykedő, hétszeres Európa-bajnok, Tóth Krisztina, valamint a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Aranyosi Péter vezette az edzéseket.

A fiatalok után este a felkészítőiknek volt jelenésük: a létesítmény konferenciatermében Tóth Krisztina és Karsai Ferenc tartott előadást a nemzetközi edzői szemináriumon, továbbá az érdeklődő szakemberek videóról meghallgathatták az ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok klasszis, a svéd válogatott edzőjeként is rendkívül sikeres Jörgen Persson aktualitásokkal foglalkozó mondandóját is. Karsai az ázsiai és az európai játékososok felkészítése közötti különbségekről, Tóth az aktív és a passzív játék hatékonyságáról, míg Persson a svédek utóbbi évekbeli sikereinek titkáról beszélt.

Tóth Krisztina eligazítást tart a felkészítő edzőtáborban Fotó: Mura László [2]

Tóth Krisztina eligazítást tart a felkészítő edzőtáborban  •  Fotó: Mura László

A Világfesztivál szerda délelőtt már a 20 ország 232 ifjú pingpongozójának részvételével zajló versenyekkel folytatódik. A fiatalok öt korosztályban (U11, U13, U15, U17, U19), mindkét nemben egyesben, párosban és csapatban mérik össze tudásukat, miközben kiegészítő rendezvények során vehetnek részt a vasárnapig tartó eseményen. A megnyitót ugyancsak szerdán, este 8 órától tartják a győri Széchenyi téren.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN [3] a sportági aloldalunkon.