UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2022-06-22 18:55

Országúti kerékpár: Vas Kata Blanka megvédte időfutambajnoki címét a felnőttek között

A 20 éves Vas Kata Blanka győzött az országúti kerékpárosok női időfutam országos bajnokságán a Debrecenhez közeli Bocskaikert határában.

Az elmúlt négy évhez hasonlóan ezúttal is Debrecen közelében (Bocskaikert) – teljesen sík pályán – rendezték az országúti kerékpárosok időfutam magyar bajnokságát. A közel kétszáz nevező gondoskodott arról, hogy izgalmas csaták szemtanúi lehessenek a kilátogató nézők – számolt be a velo.hu.
Az ob a tizenhárom éven aluli lányok futamával kezdődött, ahol Klokocs Kata (DSI Cycling Team) megvédte tavalyi elsőségét Kárpáti Mira (Kőbánya Cycling Team) és Klokocs Klára (DSI Cycling Team) előtt. Az U13-as fiúk – a lányokhoz hasonlóan – szintén hat kilométer abszolváltak. A leggyorsabban Kovács Béla (DSI Cycling Team) teljesítette a távot Lencse Mátét (Szenyor Kerékpáros SE) és Lónyai Balázst (Kis-Galya KSE) megelőzve. Az U15-ös lányok szintén hat kilométert tekertek le, Zilahy Boróka (Superior Racing Team) címet védett, miközben az ezüstérem Tóth-Mogyorósi Zora (DSI Cycling Team), míg a bronz Balogh Sára (DSI Cycling Team) nyakába került. A tizenöt éven aluli fiúk között a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Péter-Lichtenberger Ábris (Kaposvári Kerékpáros Klub SE) volt a leggyorsabb a tíz kilométeres távon. A második Soós Olivér (DSI Cycling Team), a harmadik Gábor Milán (Superior Racing Team) lett. Az U17-es lányok mezőnyében Pusztai Dóra (DSI Cycling Team) magabiztosan utasította maga mögé riválisait. A dobogó második fokára Tóth Réka (Kis-Galya KSE), a harmadik helyre Bungyis Panna (Cube-Csömör) ért oda. Az U17-es fiúk versenyében Hancz Tamás (Szenyor Kerékpáros SE) sikerével zárult a tizenöt kilométeres penzum, mögötte Balogh Zsombor (Zengő Cycling Team) lett a második, a bronzérmet pedig Havasi Zoltán (Brigetio Kerékpáros SE) szerezte meg.
Vas Kata Blanka (20) megvédte időfutambajnok címét a felnőttek versenyében Fotó: Vígh Attila / DKSI
Vas Kata Blanka (20) megvédte időfutambajnok címét a felnőttek versenyében Fotó: Vígh Attila / DKSI
A tizenkilenc éven aluli lányok küzdelme az elmúlt évekkel ellentétben ezúttal nem hozott túl nagy csatát, idén Németh Bettina Tímea (DSI Cycling Team) nagy fölénnyel kaparintotta meg a bajnoki címet Sáry Boglárka (KSI) előtt, a harmadik helyen Mohai Dóra (Viadukt Cycling Team) zárt. Az U19-es fiúkra már 19 kilométer várt, Pollner Balázs (EOLO-Kometa U19) bizonyult a legerősebbnek, aki Tóth Márkó (Cube-Csömör) és Feldhoffer Bálint (EOLO-Kometa U19) kettősét utasította maga mögé. Az elit nők futamában a 20 éves Vas Kata Blanka (Team SD Worx) 25:36-os eredménnyel (44,53 km/óra) érte el a legjobb időt, ezzel megvédve a bajnoki trikóját, az ezüstérmes Zsankó Petra (Team Cookina ARBÖ ASKÖ Graz), a bronzérmesként pedig Jordán Dorka (Panorama-Hungary WCT) végzett.
Az elit férfiak kategóriájában is címvédés történt Fetter Erik (EOLO-Kometa) volt a legjobb a 38 kilométeres távon, amelyet 44 perc és 50 másodperc alatt abszolvált (50,86 km/óra), mellette Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux) és Somogyi Gergely (Kaposvári Kerékpáros Klub SE) fért még oda a dobogóra. Az U23-as korosztályban Szijártó Zétény (UC Monaco) lett az év időfutam bajnoka, Juhász Zsombor (Zengő Cycling Team) érdemelte ki az ezüst, Drijver Bertold (Epronex-Hungary Cycling Team) a bronzérmet. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.