UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-06-27 22:03

Kézilabda: fölényes sikerrel kezdte a középdöntőt a magyar válogatott az U20-as női vb-n

Egy pillanatig sem adott esélyt a foghíjas svájci együttesnek a magyar csapat a szlovéniai U20-as női világbajnokságon (40–23), így lényegében már negyeddöntős, a keddi, második középdöntőmeccsen a horvátok következnek.

A százszázalékos csoportkör után hétfőn már a középdöntőben lépett pályára a magyar válogatott szlovéniai Celjében zajló U20-as női kézilabda-világbajnokságon. Ifj. Kiss Szilárd együttese a svájciak ellen kezdte a torna első szakaszát, amikor a tét immár a nyolc közé kerülést volt. A rivális sok sérültje miatt mindössze tíz játékost (kilenc mezőnyjátékost és egy kapust) nevezett a találkozóra, ami tovább növelte az egyébként is egyértelműen favorit csapatunk esélyeit.

Ismét csak a magyar siker különbsége volt kérdéses; ezúttal a svájciak ellen Forrás: IHF
Ismét csak a magyar siker különbsége volt kérdéses; ezúttal a svájciak ellen Forrás: IHF
A mieink az első perctől kezdve kézben tartották a találkozót, s bár akadtak hibák védekezésben és támadásban is, tizenöt perc után megvolt a megnyugtatónak mondható 10–5-ös előny. Aztán a következett a vb-n már szokásos sorcsere, de a játék képe nem változott, a különbség az első félidő végére kilencre nőtt (20–11). A szünet után is hasonlóan alakult az összecsapás, csapatunk folyamatosan növelte az előnyét. A végén a legnagyobb kérdés az volt, hogy meglesz-e a negyven gól, ami Vámos Míra hatvanadik percben szerzett találatával jött össze. A 40–23-ra megnyert meccs emberének a négy találatig jutó Faragó Lucát választották. A magyar válogatott a kedden 18.30-tól a középdöntő második fordulójában a horvátokkal találkozik.

U20-as női kézilabda-világbajnokság, Celje (Szlovénia) IV. középdöntőcsoport, 1. forduló Magyarország–Svájc 40–23 (20–11) Legjobb góllövők: Farkas J., Juhász G. 5-5, Ballai B., Faragó L., Kukely A. 4-4 A csoport másik mérkőzésén: Horvátország–Egyiptom 24–17 A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Horvátország 2 (45–39), 3. Svájc 2, 4. Egyiptom 0

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.