UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-06-28 20:22

Kézilabda: tizenkét gólos sikerrel menetelt a negyeddöntőbe a magyar válogatott az U20-as női vb-n

Tizenkét góllal győzte le a horvátokat a magyar válogatott a Szlovéniában zajló U20-as női világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, ezzel biztossá vált, hogy bejut a negyeddöntőbe, amelyben Dániával mérkőzik meg csütörtök este.

Már a mieink fél hétkor kezdődő mérkőzése előtt eldőlt: amennyiben nem történik bombameglepetés, vagyis csapatunk megnyeri a horvátok elleni második középdöntő-találkozót is, a dánokkal játszik a Celjében zajló U20-as női kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében.

Zsigmond Panna a meccs legjobbja volt a horvátok ellen Forrás: IHF
Zsigmond Panna a meccs legjobbja volt a horvátok ellen Forrás: IHF
A keddi találkozó hasonlóan alakult, mint a korábbiak, voltak szép megmozdulások, de akadtak kevésbé sikeres szakaszok is. Amit igazán dicsérni lehet az a nyolc kapott gól, a védelem, illetve a kapuban Zsigmond Panna kitűnően teljesített, ez eredményezte a félidei 13–8-at. A folytatásban a magyar csapat már erőt demonstrált, 23–13-nál alakult ki először tízgólos különbség a felek között. Ifj. Kiss Szilárd együttese a hajrában sem vett vissza a tempóból, s végül 29–17-es győzelmet aratott. Szerdán szünnap következik, csütörtökön pedig jön a dánok elleni negyeddöntő, ahogyan azt már délután sejteni lehetett.

U20-as női kézilabda-világbajnokság, Celje (Szlovénia) IV. középdöntőcsoport, 2. forduló Magyarország–Horvátország 29–17 (13–8) Legjobb góllövők: Farkas J. 7, Kukely A., Koronczai 5-5 A csoport másik mérkőzésén: Svájc–Egyiptom, 20:30 A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Horvátország 2 (62–68), 3. Svájc 2 (45-61), 4. Egyiptom 0

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.