UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-07-10 11:15

Asztalitenisz: bronzérmes a serdülő fiúcsapat a belgrádi utánpótlás Eb-n

A harmadik helyen végzett a magyar serdülő fiú asztalitenisz-válogatott a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. A serdülő lányok is nagyon közel álltak az éremszerzéshez, végül a hetedik helyen zártak.

A veretlenül abszolvált csoportkör, valamint az angolok magabiztos legyőzése után a legjobb nyolc között folytathatta a serdülő fiúcsapat a belgrádi korosztályos asztalitenisz Európa-bajnokságon.

Lei Balázzsal az élen bronzérmet szerzett a serdülő fiúválogatott a belgrádi korosztályos Eb-n Forrás: WTT
Lei Balázzsal az élen bronzérmet szerzett a serdülő fiúválogatott a belgrádi korosztályos Eb-n Forrás: WTT
Majd a magyar válogatott a negyeddöntőben sem adott esélyt ellenfelének, amely Izrael csapata volt. Az egyeseket ezúttal is Lei Balázs és Varga Botond játszotta és nyerte meg, a párost pedig Cseri Ádám és Lei. Az elődöntőben a franciák már keményebb diónak bizonyultak, és bár Lei győzelme után még 1:0-ra vezettek a magyar fiúk, végül 3:1-es vereséget szenvedtek. Keseregniük azonban nincs okuk, hiszen a harmadik helyért nem kell játszani, így bronzérmesként várhatják az egyéni versenyszámokat – számolt be honlapján a hazai szövetség.

A serdülő lányok a portugálokkal találkoztak a negyeddöntőben, akikkel óriási meccset játszottak. A maximális öt találkozóig tartott a küzdelem, és ezekből négy is döntő szettben dőlt el. Az ezúttal bizalmat kapó Barcsai Sophie, Molnár Kendra, Polónyi Nóra trió a páros mérkőzés után 2:1-re vezetett, de a következő két egyest egyaránt 3:2-re a portugálok nyerték, így ők jutottak az elődöntőbe. A mieink ezt követően 3:2-re kikaptak a törököktől is, ezzel a hetedik helyen zárták az Eb-t.

Az ifjúsági fiúknak nem okozott gondot Hollandia a 9-16. helyért zajló küzdelmekben, ám aztán az ukránokkal szemben alulmaradtak, így a 11. helyen végeztek.

Az ifjúsági lányok 3:2-re legyűrték a bolgárokat az alsóházban, de körbeverés után utolsóként végeztek a csoportjukban – csakúgy, mint az első csoportkörben –, így vasárnap a 25-28. helyért zajló helyosztókban lesznek érdekeltek.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, BELGRÁD IFJÚSÁGI FIÚK, CSAPATVERSENY A 9-16. HELYÉRT Magyarország–Hollandia 3:0 Szántosi Dávid–Camara 3:1 Wei Chen Yu–Van Oost 3:1 Hőgye Dániel–Berben 3:1 A 9-12. HELYÉRT Magyarország–Ukrajna 1:3 Hőgye–Grebenyuk 0:3 Szántosi–Juncsik 3:1 Krebs Levente–Tretyak 0:3 Szántosi–Grebenyuk 1:3

SERDÜLŐ FIÚK, CSAPATVERSENY NEGYEDDÖNTŐ Magyarország–Izrael 3:0 Lei Balázs–Abramov 3:1 Varga Botond–Almor 3:0 Cseri Ádám, Lei–Abramov, Almor 3:1 ELŐDÖNTŐ Magyarország–Franciaország 1:3 Lei–Noirault 3:1 Varga–Coton 0:3 Cseri, Lei–Mourier, Noirault 1:3 Lei–Coton 2:3

IFJÚSÁGI LÁNYOK, CSAPATVERSENY N-CSOPORT Magyarország–Bulgária 3:2 Laskai Írisz–Georgieva 0:3 Hudák Dorina–Filcseva 3:2 Balogh Kíra–Haszanova 3:0 Hudák–Georgieva 0:3 Laskai–Filcseva 3:0 A csoport végeredménye: 1. Bulgária 3 pont, 2. Görögország 3, 3. Magyarország 3

SERDÜLŐ LÁNYOK, CSAPATVERSENY NEGYEDDÖNTŐ Magyarország–Portugália 2:3 Barcsai Sophie–Santa Comba 1:3 Molnár Kendra–Leal 3:2 Molnár, Polónyi Nóra–Leal, Santa Comba 3:2 Molnár–Santa Comba 2:3 Barcsai–Leal 2:3 AZ 5-8. HELYÉRT Magyarország–Törökország 2:3 Molnár–Bilgic 3:1 Polónyi–Simsek 1:3 Molnár, Polónyi–Demir, Simsek 0:3 Molnár–Simsek 3:1 Polónyi–Bilgic 2:3

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.