UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-07-11 15:25

Cselgáncs: Vég Zsombor bronzérmes, Nerpel Gergely ötödik lett a budapesti Grand Slam-versenyen

A 20 éves Vég Zsombor bronzérmet nyert a 100 kilósok között, míg a 21 éves Nerpel Gergely az ötödik helyen végzett a 90 kilósok versenyében a budapesti cselgáncs Grand Slam-viadal vasárnapi záró napján.

A 100 kilós Vég Zsombor pályafutása első World Tour-érméért a dán dzsúdóssal, Mathias Madsennel szállt szembe. A 23 éves ellenfél legnagyobb eredménye két világkupa-bronz volt. Előzőleg már háromszor összecsaptak kisebb vagy korosztályos viadalokon, ezek közül a ceglédi versenyző kettőt megnyert – írja az MTI. A negyedik csata három percig tartott, amikor a 20 éves magyar kedvenc technikájával, a belső combbal megdobta riválisát, és ipponnal nyert.

Vég Zsombor (20) bronzérmet szerzett a 100 kilósok között a budapesti Grand Slamen Fotó: Illyés Tibor / MTI
Vég Zsombor (20) bronzérmet szerzett a 100 kilósok között a budapesti Grand Slamen Fotó: Illyés Tibor / MTI
„Egyre többet gyakorlom az ucsimatát, falnál is, egyedül is, de ellenfeleket is felrugdosok vele – mondta Vég mosolyogva az MTI-nek. – A dán sráccal már sokszor találkoztam versenyen és táborban is, de két másik technikát szoktam ellene használni. Most kicsit megleptem őt, és remekül sikerült. Előtte amikor a vigaszágon nyolc másodperccel a vége előtt vazaarit ítéltek a georgiainak, akkor kicsit kivoltam, és kezdtem fáradni is, de aztán visszavonták az ítéletet, és én sem éreztem vazaarinak" – jelentette ki Zsombor, majd hozzátette, megy tovább lendületből, és a jövő héten Zágrábban is tatamira lép. A 90 kilogrammos Nerpel Gergely a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a georgiai Beka Gviniasvilivel találkozott. A 26 éves ellenfél tavaly második lett az Európa-bajnokságon, a World Touron pedig 24 érmet gyűjtött. A TFSE 21 éves dzsúdósa számára csak 50 másodpercig tartott az összecsapás, fél perc elteltével a kaukázusi ellenfél már vazaarival vezetett, majd nem sokkal később szemből kiemelte és földhöz vágta Nerpelt, amire ippont kapott. A magyarok Vég bronza és az 52 kilós Pupp Réka pénteki aranya révén két éremmel zárták a budapesti Grand Slamet, amely a 2024-es párizsi olimpia kvalifikációjának az első európai állomása volt. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.