UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-07-13 19:54

Darts: csütörtökön kezdődik a budapesti utánpótlás Európa-bajnokság

Szerda délután a Budapesti Honvéd SE vívócsarnokában tartották a Magyar Darts Szövetség idei legrangosabb hazai rendezésű nemzetközi eseményének, az utánpótlás Európa-bajnokságnak a megnyitóját, amelyen tizenkét fős magyar csapat ragad nyilat.

Július 13-17. között Európa dartsutánpótlásának krémje Budapesten méreti meg magát, Eb keretein belül. A versenyt nagy várakozás előzte meg, hiszen az utóbbi két évben nem tudták megrendezni a korosztályos kontinensviadalt; a résztvevő nemzetek számán ez jól látszik, összesen húsz ország fiataljai fognak szerepelni a Budapesti Honvéd SE – az eseményre átalakított – vívócsarnokában.

A magyar csapat a bevonulást követően Forrás: Magyar Darts Szövetség
A magyar csapat a bevonulást követően Forrás: Magyar Darts Szövetség
A kényszerszünetnek azonban egy másik, rendhagyó hozadéka is volt: az ifjúsági (U18-as) korosztály mellett az U21-esek is összemérik a tudásukat. A nagyobbak versenyeztetését (akiknek a vírus miatt két esztendő „kiesett” az Eb-ket tekintve) a hazai szövetség szorgalmazta, a WDF pedig zöld utat adott a kezdeményezésnek. Az esemény megnyitóját szerda délután rendezték, amelyen az MDSZ elnöke, Balázs Gábor köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében előbb a sportág szeretetére hívta fel a figyelmet, majd sok sikert kívánt az ifjú sportolóknak. A ceremóniát megelőzően a sajtó munkatársai beszélgetéssel egybekötött helyszínbejáráson vettek részt. A sportvezető kérdésünkre válaszolva elmondta, jó formában vannak a magyar fiatalok, amit akár több érmes helyezés is bizonyíthat majd. Elsősorban az U18-asok, azon belül Borbély András, Kovács Tamara és Turai Krisztina esetében lehet számítani a dobogóra, a végeredmény viszont apróságokon dől el, így akár meglepetések is előfordulhatnak. Az igazi „dartsos” hangulat sem maradhatott el, a csapatok zenés bevonulása megadta az alaphangot a csütörtök reggel 9:30-kor startoló mérkőzések előtt; a finálékat szombaton 10 órától rendezik. Az eseményről részletes információk ITT olvashatók, a WDF honlapján a program és a sorsolás mellett livestream is található.

A magyar csapat a budapesti utánpótlás darts Eb-n: U18 Lányok: Kovács Tamara Turai Krisztina Fiúk: Balogh Dávid Borbély András Dobos Dávid Kovács Álmos U21 Lányok: Tekauer Gréta Greksa Daniella Fiúk: Budavári Zsombor Gévai Péter Dávid Helfrich Patrik Sárai Levente

További korosztályos hírek DARTSBAN a sportági aloldalunkon.