UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-07-14 21:28

Darts: négy magyar érem a budapesti utánpótlás Eb első napján

Gyorsan felvették a ritmust a fiatal magyar dartsozók a hazai rendezésű utánpótlás Európa-bajnokságon: a csütörtöki, első versenynapon máris négy érmet szereztek.

Nem kellett sokat várni a budapesti rendezésű utánpótlás Európa-bajnokság első magyar érmeire. A július 13-17. között rendezendő kontinensviadal első versenynapján, csütörtökön az U21-esek mezőnyében a négy magyar dartsozó közül hárman is továbbjutottak a csoportjukból (Helfrich Patrik első, Sárai Levente és Budavári Zsombor másodikként), a legtovább pedig Helfrich menetelt. A Vecsési SE sportolója négy győzelmet követően az elődöntőben kapott ki, ami azt jelenti, hogy szombaton bronzérmet fognak akasztani a nyakába.

Kovács Tamara és Turai Krisztina szombaton, a döntőben is nyilat ragad Forrás: Magyar Darts Szövetség
Kovács Tamara és Turai Krisztina szombaton, a döntőben is nyilat ragad Forrás: Magyar Darts Szövetség
Az U18-as korosztályban szereplő Borbély András gyűjtötte be a második magyar medált, őt a felnőtt WDF-világranglista második helyezettje, a már kilencnyilast is dobó angol Luke Littler állította meg a legjobb négy között. A fiatalok szoros csatát vívtak, a szigetországi induló végül 5:3 arányban diadalmaskodott. Gévai Péter és ifjabb Sárai Levente szintén bronzéremnek örülhetett a mai játéknapon, az U21-es férfi párosok között az elődöntőben egy osztrák kettőstől kaptak ki, döntő leget követően. A magyarok legjobb eredményét csütörtökön azonban nem az imént említett ifjak, hanem az U18-as lányok párosversenyében induló Kovács Tamara, Turai Krisztina duó érte el: a fiatalok négyből négy győzelemmel zárták a napot, ami azt jelenti, hogy a szombati döntők során is érdekeltek lesznek. A kérdés már csak az, hogy arany- vagy ezüstéremmel lesznek gazdagabbak. Folytatás péntek reggel a Budapesti Honvéd SE vívócsarnokában. Részletes eredmények a WDF honlapján érhetők el. További korosztályos hírek DARTSBAN a sportági aloldalunkon.