UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-07-16 20:55

Darts: halmozták az érmeket a magyar fiatalok a hazai rendezésű utánpótlás Európa-bajnokságon

Az előzetes várakozásokat is felülmúlták a magyar dartsozók a Budapesten szombat kora este véget érő, utánpótlás Európa-bajnokságon: a hazai indulók összesen hét érmet, köztük egy aranyat gyűjtöttek.

Remekül sikerült a magyar dartsozóknak a hazai rendezésű utánpótlás Európa-bajnokság, amelyen összesen tíz érmet szereztek. Az előzetes várakozások 1-2 medálról szóltak az U18-asok és az U21-esek közös kontinensviadalán, bár ahogy az esemény előtt a Magyar Darts Szövetség elnöke, Balázs Gábor is megjósolta, apróságokon múlt a siker, könnyen előfordulhattak meglepetések.

Kovács Tamara és Turai Krisztina aranyérmet szerzett a hazai utánpótlás Eb-n Forrás: Magyar Darts Szövetség
Kovács Tamara és Turai Krisztina aranyérmet szerzett a hazai utánpótlás Eb-n Forrás: Magyar Darts Szövetség
A hazai fiatalok már az első napon jelezték, komolyan kell számolni velük, hiszen csütörtökön rögtön négy érmet biztosítottak be számunkra. Kovács Tamara és Turai Krisztina az U18-as párosok között remek formában versenyzett, a duó négy meccsből négyet megnyerve kvalifikálta magát a szombati döntőbe. Helfrich Patrik az U21-esek között masírozott az elődöntőig, míg Gévai Pétert és Sárai Leventét az U21-es párosok, Borbély Andrást pedig az U18-asok között állították meg a legjobb négy között. Utóbbi rendkívül színvonalas és szoros meccsen kapott ki 5:3-ra az angol Luke Littlertől, aki a felnőtt WDF-világranglista második helyezettje – 15 évesen. A fiatal tehetségét jól jelzi, hogy 14 esztendősen már az első kilencnyilasát is megdobta. Pénteken sem lassítottak a magyar versenyzők, az U21-esek között Tekauer Gréta, a korosztály férficsapatainál pedig a magyar egység (Sárai Levente, Gévai Péter, Helfrich Patrik, Budavári Zsombor) jutott a fináléba. Végül mindkét kategóriában ezüstöt ünnepelhettek a fiatalok, ellentétben a Kovács, Turai duóval: a lányok a szombati döntőjükben is megállíthatatlanok voltak, török ellenfeleiket 4:2 arányban múlták felül. Tekauer Gréta a párosok között is érmesként búcsúzott, Greksa Daniellával a harmadik helyen végeztek a párosok körmeccseit követően. A magyar éremszámláló az összesített eredményekkel együtt (az U21-es fiúk a 2., míg az U18-as és az U21-es lányok a 3. helyen végeztek) végül tíznél állt meg. Részletes eredmények a WDF honlapján olvashatók. További korosztályos hírek DARTSBAN a sportági aloldalunkon.