UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-07-18 17:54

Sportlövészet: csillogtak a magyar juniorok Csangvonban

Az egyaránt 20 éves Mészáros Eszter és Bajos Gitta is remekül teljesített a sportlövők csangvoni felnőtt-világkupaversenyén.

Kiválóan szerepeltek a magyar junior sportlövők a dél-koreai Csangvonban rendezett felnőttvilágkupán. Az egyéni érmet Mészáros Eszter szolgáltatta a viadalon, aki a 10 méteres légpuskás versenyben végzett az előkelő harmadik helyen. A MATE-GEAC 20 esztendős olimpikonja nyolcadikként (628.8) kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe, melyben csak szétlövéssel maradt le az aranymeccsről.

Balról: Mészáros Eszter, Bajos Gitta, Dénes Eszter Fotó: Garyang Kim
Balról: Mészáros Eszter, Bajos Gitta, Dénes Eszter Fotó: Garyang Kim
„Az alapverseny hullámzó volt, de az eleje és a vége is jól ment. A döntő sem ment rosszul, az első öt lövés mehetett volna jobban is. Pedig időben megérkeztem, célra tartottam, átszellemültem. Örülök a bronzéremnek, amit a finálé második felében harcoltam ki. Tudom, hogy akár az aranymeccsig is eljuthattam volna, de ennek az éremnek azért is örülök nagyon, mert ez az első Ázsiából” – mondta Mészáros Eszter a siker után a hazai szövetségnek. A szintén 20 éves Bajos Gitta is a viadal elején jelezte, hogy jó formában van, hiszen ugyanebben a számban megnyerte az alapversenyt (630.6 kör). A komáromi sportlövő aztán a döntőben a dicséretes ötödik helyen végzett. Mészáros Eszter a folytatásban Péni Istvánnal szerepelt a légpuskások 10 méteres vegyes páros küzdelmeiben. A kettős remekül versenyzett, és csupán az aranymérkőzésen kapott ki 17–13-ra az indiaiak duójával szemben. E mellé az ezüstérem mellé Mészáros azonban nyert még egy bronzot Bajossal és az első felnőttévében járó Dénes Eszterrel. A magyar női légpuskás csapat a harmadik helyért 16-8-ra győzte le a cseh válogatottat. Zárásként Bajos Gitta az 50 méteres összetett megméretésen is kitett magáért, melyben 588 körrel holtversenyben a harmadik helyen kvalifikált a fináléba, és végül a hetedik pozícióban zárt. Az utánpótláskorúak érmei mellett még láthattunk megsüvegelendő magyar teljesítményeket Csangvonban. Major Veronika a légpisztolyosok 10 méteres számában lett a harmadik, míg Pekler Zalán ezüst-, Péni István pedig bronzérmet nyert a puskások 50 méteres három testhelyzetű versenyszámában. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.