UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-07-23 14:27

Atlétika: Garamvölgyi Petra nagy ugrásra készül az U20-as vb-n

A PVSK korosztályos hazai csúcstartó rúdugrója, Garamvölgyi Petra a kolumbiai U20-as világbajnokságon a tavalyi ötödik helyéhez hasonló eredményben bízik.

Egy hete a maribori U20-as válogatott viadal megnyerésével hangolt a korosztály augusztus eleji, kolumbiai világbajnokságára a PVSK 18 éves rúdugrója, Garamvölgyi Petra.

Garamvölgyi Petra nagy ugrásra készül az U20-as vb-n Forrás: MASZ
Garamvölgyi Petra nagy ugrásra készül az U20-as vb-n Forrás: MASZ
Putsay Zoltán tanítványa 4 méteres ugrással győzött Szlovéniában, és ezt a magasságot már az előző két megméretésén, a felnőtt, valamint az U20-as országos bajnokságon is teljesítette. A pécsi ígéret 4.20 méteres, U20-as hazai rekordot jelentő egyéni csúccsal büszkélkedhet. A legjobb eredményét a közelgő világbajnokságon  is szívesen reprodukálná. „Amióta kiküldték az értesítőt, hogy ott lehetek a vébén, azóta a korábbiaknál is motiváltabb vagyok – mondja Garamvölgyi Petra a felkészülés hajrájáról. – Az idén érettségiztem, és talán az ezzel járó stressz miatt is állt össze nehezebben a formám, viszont most már edzéseken is sokkal jobbak a kísérleteim. Az elmúlt versenyek közül egyikre sem mondanám, hogy kifejezetten jól sikerült, bár Mariborban annak örültem, hogy szinte minden magasság elsőre ment, mert ez a vébén is fontos lesz.”
Garamvölgyi Petra a maribori U20-as válogatott viadal megnyerésével hangolt a vb-re Forrás: MASZ
Garamvölgyi Petra a maribori U20-as válogatott viadal megnyerésével hangolt a vb-re Forrás: MASZ
Caliban a leány rúdugrás selejtezőjét már az első napon, augusztus elsején megrendezik. Garamvölgyi Petra számára a helyszín ismeretlen lesz, a világbajnokság azonban nem, hiszen tavaly a kenyai Nairobiban rendezett U20-as vb-n is ott volt, és az előkelő ötödik helyen zárt. „Az előrejelzések szerint a versenynapokon esni fog az eső, ez pedig a rúdugrásban különösen nehezítő körülménynek számít. Ezzel együtt bízom benne, hogy a tavalyi helyezésemhez hasonlót tudok elérni. Most nagyobb, erősebb lesz a mezőny, például az amerikaiak is indulnak, éppen ezért szeretnék ebben a közegben is bizonyítani. Tavaly még sok újdonság ért a vébén, nagyon izgultam, és a túlzott drukk nem volt rám jó hatással. De most már túl vagyok egy vébén, amelyből sokat tanultam, így a versenyhelyzet csak motiválni fog. Ha az egyéni csúcsom környékén tudok teljesíteni, akkor már boldogon jövök haza.” További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.