UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2022-07-28 18:25

A 15 éves Gaál Zsókával a magyar csapatban kezdődik a sakkolimpia

A 15 éves Gaál Zsóka is a magyar női válogatott tagjaként kezdi meg szereplését az indiai Chennaiban pénteken rajtoló sakkolimpián.

Az indiai Chennaiban pénteken veszi kezdetét a sakkolimpia, melyen a magyar női csapatban Hoang Thanh Trang, Gara Tícia, Lázárné Vajda Szidónia, és Terbe Julianna mellett a mindössze 15 éves Gaál Zsóka is helyet követelt magának.

Gaál Zsóka 15 évesen lesz sakkolimpikon Fotó: Györkös József
Gaál Zsóka 15 évesen lesz sakkolimpikon Fotó: Györkös József
A korosztályos Európa- és világbajnok ajkai reménység nem először szerepel a női válogatottban, hiszen már a tavalyi Európa-bajnokságon is bizalmat kapott Papp Gábor szövetségi kapitánytól. „Egy álmom vált valóra! Nagyon örülök, hogy a női csapat tagjaként képviselhetem Magyarországot. Alig várom, hogy elinduljon a verseny. Mindent meg fogok tenni a siker érdekében” – mondta a tinédzser a várakozásairól. .„Női válogatottunk a rajtlista alapján nincs a legjobb tíz csapat között, de bízunk benne, hogy a verseny végére ez változni fog – nyilatkozta Papp Gábor a magyar szövetség honlapján. – Nagy reményekkel és komoly célokkal utazunk Indiába, a csapat készen áll a megmérettetésre. Oroszország és Kína kiesésével teljesen nyílttá váltak az érmes helyezések, minden csapat érzi a vissza nem térő lehetőséget. Óriási körbeverésekre, és rengeteg meglepetéseredményre számítok az élmezőnyben. Szeretnénk megmutatni, hogy velünk mindig számolni kell, bármelyik csapattal fel tudjuk venni a harcot.” További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.